Dolar 34,2617
Euro 37,0456
Altın 3.013,19
BİST 8.714,69
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 20°C
Paz 19°C
Pts 19°C

Volkswagen ID. Buzz: Elektrikli Minibüs Türkiye’de Satışa Çıkıyor

Volkswagen ID. Buzz, elektrikli minibüs segmentinde devrim yaratıyor. Türkiye’de satışa sunulan bu yenilikçi araç, sürdürülebilirlik ve konforu bir arada sunarak, aileler ve şehir içi ulaşım için mükemmel bir seçenek oluyor.

Volkswagen ID. Buzz: Elektrikli Minibüs Türkiye’de Satışa Çıkıyor
27 Eylül 2024 18:00

Volkswagen ID. Buzz: Elektrikli Minibüs Yeniliği

Volkswagen ID. Buzz: Elektrikli Minibüs Yeniliği

Son yıllarda elektrikli otomobillerin pazara yavaş yavaş hakim olmaya başlamasıyla birlikte, birçok otomotiv markası ürün yelpazesini tamamen elektrikli modellerle genişletiyor. Bu markalardan biri olan Alman otomotiv devi Volkswagen, ID Buzz isimli tamamen elektrikli minibüs modelini geçtiğimiz yıllarda tanıttı. Volkswagen ID Buzz, hem yolcu hem de ticari versiyonlarıyla, standart ve genişletilmiş seçenekleri ile müşterilere sunulacak.

Volkswagen ID. Buzz: Elektrikli Minibüs Türkiye'de Satışa Çıkıyor

EKİMDE TÜRKİYE’YE GELİYOR

Volkswagen’in ikonik T1 minibüsünden esinlenerek tasarlanan yüzde 100 elektrikli araç ID. Buzz, çok yakında Türkiye pazarında yerini alacak.

Volkswagen ID. Buzz: Elektrikli Minibüs Türkiye'de Satışa Çıkıyor

VOLKSWAGEN ID. BUZZ TÜRKİYE FİYATI

İki farklı gövde uzunluğu ve dört farklı versiyonla satışa sunulacak olan Volkswagen ID. Buzz, özellikle Cargo versiyonu ile birlikte 1 milyon 950 bin TL’den başlayan fiyatlarla tüketicilerin beğenisine sunulacak. Bu model için toplamda 2 yıl, bataryası için ise 8 yıl veya 160 bin km’ye kadar garanti süresi sağlanmaktadır.

Volkswagen ID. Buzz: Elektrikli Minibüs Türkiye'de Satışa Çıkıyor

TEKNİK DETAYLAR

ID. Buzz Cargo, 210 kW (286 hp) maksimum güç ve 560 Nm maksimum tork sunan etkileyici bir güç aktarma sistemine sahiptir. 79 kWsa net kapasiteye sahip batarya paketi ile donatılan bu model, WLTP standartlarına göre 457 km’ye kadar sürüş menzili vadediyor. Son hızı 160 km/s ile sınırlı olan ID. Buzz Cargo, 0-100 km/s hızlanmasını yalnızca 10,2 saniyede tamamlayabiliyor. Enerji tüketimi ise 100 km’de 19,2 kWsa olarak belirlenmiş olup, 11 kW AC ve 185 kW’a kadar DC hızlı şarj desteği sunmaktadır.

Volkswagen ID. Buzz: Elektrikli Minibüs Türkiye'de Satışa Çıkıyor

Volkswagen ID. Buzz Pro ise standart ve uzun şasi seçeneklerine sahip olarak piyasaya sürülecek. Standart şasi versiyonunun güç ve batarya seçenekleri Cargo versiyonu ile aynı olmasına rağmen, bu model 0-100 km/s hızlanmasını yalnızca 7,6 saniyede tamamlayabiliyor. Enerji tüketimi 100 km’de 19 kWsa olarak açıklanan modelin WLTP menzili ise 460 kilometre olarak belirtiliyor.

  • IQ Light LED Matrix farlar
  • Eller serbest açılabilen kayar kapılar
  • Şeffaf veya opak olarak ayarlanabilen perdesiz cam tavan
  • 18 veya 19 inçlik jant seçenekleri

İç mekanda ise, kullanıcı deneyimini artırmak için bir dizi özellik sunulmakta. Bu özellikler arasında head-up display, üç kademeli koltuk ısıtma, minimalist tasarım, geniş depolama alanları, 5,3 inç dijital gösterge, 12,9 inç multimedya ekranı, 12 hoparlörlü Harman Kardon ses sistemi, kablosuz cep telefonu şarj ünitesi ve ambiyans aydınlatması gibi detaylar yer alıyor.

Volkswagen ID. Buzz: Elektrikli Minibüs Türkiye'de Satışa Çıkıyor