Dolar 34,2544
Euro 37,1000
Altın 3.014,95
BİST 8.858,41
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 20°C
Paz 20°C
Pts 19°C

General Motors, 1700 Çalışanını İşten Çıkarıyor

General Motors, global ekonomik zorluklar ve değişen pazar koşulları nedeniyle 1700 çalışanını işten çıkarma kararı aldı. Bu gelişme, otomotiv sektöründeki büyük değişimleri ve iş gücü dinamiklerini gözler önüne seriyor.

General Motors, 1700 Çalışanını İşten Çıkarıyor
29 Eylül 2024 13:30

General Motors’tan İşten Çıkarma Kararı

General Motors'tan İşten Çıkarma Kararı

Amerika Birleşik Devletleri merkezli otomotiv devi General Motors (GM), üretim ve maliyet düzenlemeleri çerçevesinde yaklaşık 1700 çalışanını işten çıkaracağını duyurdu. Bu karar, küresel otomotiv sektörünü saran ekonomik belirsizlikler, tedarik zinciri sorunları ve elektrikli araçlara geçiş gibi çeşitli etkenlerle doğrudan bağlantılı. Şirket, bu zorlu süreçte maliyetlerini azaltarak rekabet gücünü artırmayı hedeflemektedir.

GM’nin İki Aşamalı İşten Çıkarma Planı

Bir GM sözcüsü, işten çıkarmaların iki aşamada gerçekleşeceğini doğruladı. Bu bağlamda, işten çıkarma sürecinin ilk aşaması 18 Kasım’da başlayacak ve bu aşamada 686 tam zamanlı işçinin geçici olarak etkileneceği, ayrıca 250 geçici çalışanın işine son verileceği belirtildi.

GM sözcüsü, gelecek yıl 12 Ocak’ta başlayacak olan ikinci aşama kapsamında ise 759 tam zamanlı çalışanın geçici olarak işten çıkarılacağını açıkladı. Bu durum, şirketin daha önceki dönemde, geçtiğimiz ağustos ayında yazılım ve hizmet birimlerinde dünya genelinde 1000’den fazla maaşlı çalışanı işten çıkarmasıyla da örtüşüyor.