Dolar 34,2589
Euro 37,0868
Altın 3.004,07
BİST 8.714,69
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
18°C
Hafif Yağmurlu
Cum 19°C
Cts 20°C
Paz 19°C
Pts 19°C

Finansal Teknoloji Programı 500. Bölümüne Ulaştı: Sektörün Gelişimine Katkıları

Finansal Teknoloji Programı, 500. bölümüne ulaşarak sektördeki yenilikçi gelişmelere ışık tutuyor. Bu başarı, finansal teknolojinin evrimine ve geleceğine katkı sağlarken, sektördeki önemli değişimleri de gündeme getiriyor.

Finansal Teknoloji Programı 500. Bölümüne Ulaştı: Sektörün Gelişimine Katkıları
3 Ekim 2024 10:30

Finansal Teknoloji Programı 500. Bölümüne Ulaştı

Bloomberg HT ekranlarında 2018 Mart ayında yayın hayatına başlayan Finansal Teknoloji programı, 500. bölümüne ulaşmanın gururunu yaşıyor. Henüz ‘fintek’ kavramının ve tanımının yeni yeni şekillendiği günlerde yayın hayatına ‘merhaba’ diyen program, geçtiğimiz yedi yıl içinde, 500 yıllık finans sektörüne genç bir soluk getirerek ‘finansal teknoloji’ kavramını ülkemizde geniş kitlelere tanıttı.

Bloomberg HT ekranlarında çarşamba ve perşembe günleri Sefer Yüksel’in hazırlayıp sunduğu Finansal Teknoloji, başta bankalar ve fintekler olmak üzere finans sektörünün tüm oyuncuları ile birlikte mobil bankacılıktan yeni ödeme sistemlerine, yapay zekadan blok zinciri teknolojilerine kadar finans sektöründeki dijital dönüşümün hem bugünü hem de yarınını derinlemesine ele aldı. Bu süreçte, bir sektörün doğuşunu hızlandırarak, özellikle genç kuşağa dokunarak yeni girişimlerin ortaya çıkmasına ilham verdi.

Milyarlarca Dolarlık Yeni Bir Sektör Doğdu

Milyarlarca Dolarlık Yeni Bir Sektör Doğdu

Programın yayın hayatına başladığı Mart 2018’den bu yana Türkiye’deki fintek girişim sayısı 200’lerden 863’e yükseldi. Bu şirketlerden 700’ü aktif olarak faaliyet gösterirken, başta bankalar ve diğer finansal kurumların finansal teknolojiler alanına yaptığı yatırımlar milyar doları aştı. Bu dönemde finansal teknolojiler kavramı, 11. Kalkınma Planı’na ilk kez ‘sektör’ olarak dahil edilirken, Finansal Teknoloji programı da bu milyarlarca dolarlık büyüklüğe ulaşan sektörün doğuşunu ve gelişimini tüm paydaşlarıyla ekranlara taşıdı. Sadece büyük kurumsal firmaların değil, hızla büyüyen fintek sektörünün de sesi ve referans mecrası olmayı başardı.

İlham Verici Hikayelere Tanıklık Edildi

Finansal Teknoloji programı, 7 yılı aşkın yayın hayatı boyunca sektöre yön veren bankaların, finteklerin ve diğer finansal kurumların yöneticilerinin finansal teknoloji alanındaki görüşlerini ve stratejilerini paylaştıkları ana mecra haline geldi. Bu noktada sektörün önde gelen isimlerinin görüşleri ise şöyle:

  • Alper Gökgöz, ING Türkiye Genel Müdürü: “Ülkemizdeki finansal ekosistemin gelişimine eşlik eden Finansal Teknoloji programı ile yaklaşık 7 yıllık dönemde birçok ilham verici hikayeye tanıklık ettik. Programın, önümüzdeki dönemde de finansal teknolojiler ekosisteminin gelişimine katkıda bulunacağına inanıyorum.”
  • Sezgin Lüle, İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı: “Finansal Teknoloji, bir ekonomi, finans ve teknoloji programı olmasının ötesinde bankaları, finansal kuruluşları ve girişimleri bir araya getiriyor. Tüm finans sektörü aktörlerinin sesini duyurabildiği bir platform olarak karşımıza çıkıyor.”
  • Murat Çağrı Süzer, Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı: “Finansal Teknoloji programı, teknoloji ekseninde hızla değişen finans sektörünün yeniliklerini izleyicilere doğru ve anlaşılır bir şekilde ulaştırmada kilit rol oynadı.”
  • Yakup Doğan, Yapı Kredi Genel Müdür Yardımcısı: “Finansal Teknoloji programı, 500 program boyunca sektöre yön veren ilham açıcı yayınlar yaptı.”

Finansal Teknoloji Gündeminin Referans Noktası

  • Dr. Soner Canko, SC Yönetim Danışmanlık Kurucusu: “Finansal teknoloji kavramı ülkemizde geniş kitlelere bu programla ulaştı. Sektör oyuncuları kendilerini ve yeniliklerini bu program sayesinde tanıttı.”
  • Prof. Dr. Selim Yazıcı, Fintech İstanbul Kurucu Ortağı: “Sektörde önemli bir boşluğu dolduran bu program, yeni nesil girişimlere de yer vererek ekosisteme ciddi katkılar sunuyor.”
  • Burcu Civelek Yüce, Akbank Genel Müdür Yardımcısı: “Finansal Teknoloji programı, ilk bölümünden bu yana finansal teknolojilere yönelik farkındalığı artıran, gündemi belirleyen ve sektörün gelişimine katkı sağlayan önemli bir platform oldu.”
  • Koray Bahar, TOBB Fintek Meclis Başkanı: “Program, finansal teknoloji şirketlerinin ekosisteme katkısını izleyiciye aktardı ve şirketlerin birbirleriyle olan iş birliğinin gelişmesine katkı sağladı.”

Sektörü Besleyen Bir Program

Sektörü Besleyen Bir Program

  • Orkun Saitoğlu, İyzico CEO’su: “Dijitalleşen toplumlarda finansal teknolojiler, bireylerin ve şirketlerin yeni servislere ulaşmasını sağlıyor. Finansal Teknoloji programı, bu sektörü besleyen önemli bir paydaştır.”
  • Semih Muşabak, Sipay CEO’su: “Finansal teknolojiler ekosistemindeki gelişmelerin nabzını tutan program sayesinde sektörümüzün doğuşuna ve yükselişine tanıklık ettik.”
  • Gürhan Çam, NEOHUB Genel Müdürü: “Finansal Teknoloji programı, sektördeki oyunculara inanılmaz güzel bir arşiv yarattı. Bu arşiv sayesinde doğru bilgilere doğru kişiler tarafından erişim sağlandı.”

Sonuç olarak, önümüzdeki 3-5 yıl içinde Türkiye için doğrudan yatırımlar açısından parlak bir geleceğin söz konusu olacağına işaret eden uzmanlar, bu süreçte Finansal Teknoloji programının rolünün oldukça değerli olduğunu vurguluyor.