Dolar 34,2585
Euro 37,0894
Altın 3.003,80
BİST 8.714,69
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
18°C
Hafif Yağmurlu
Cum 19°C
Cts 20°C
Paz 19°C
Pts 19°C

Finansal Teknoloji Programı 500. Bölümünü Kutladı

Finansal Teknoloji Programı, 500. bölümünü büyük bir coşkuyla kutladı. Bu özel etkinlikte, sektördeki gelişmeler ve geleceğe dair vizyonlar paylaşıldı. Detaylar ve kutlama anları için hemen tıklayın!

Finansal Teknoloji Programı 500. Bölümünü Kutladı
3 Ekim 2024 11:00

Finansal Teknoloji Programı’nın 500. Bölümü Coşkuyla Kutlandı

Bloomberg HT ekranlarında Mart 2018’de yayın hayatına başlayan Finansal Teknoloji programı, 500’üncü bölümüne ulaşmanın gururunu yaşıyor. Program, fintek kavramının ve tanımının henüz yeni yeni şekillendiği günlerde yayın hayatına ‘merhaba’ diyerek, aradan geçen yedi yılda finansal teknoloji olgusunu Türkiye’de geniş kitlelere tanıttı. Çarşamba ve perşembe günleri Sefer Yüksel’in hazırlayıp sunduğu bu program, başta bankalar ve finansal teknolojiler olmak üzere sektörün tüm aktörleriyle birlikte mobil bankacılıktan yeni ödeme sistemlerine, yapay zekadan blok zinciri teknolojilerine kadar dijital dönüşümün bugünü ve yarınını kapsamlı bir şekilde ele aldı. Bu süreçte, bir sektörün doğuşunu hızlandırarak, özellikle genç kuşağa ilham vererek yeni girişimlerin oluşmasına zemin hazırladı.

Milyarlarca Dolar Büyüklüğünde Yeni Bir Sektör Doğdu

Milyarlarca Dolar Büyüklüğünde Yeni Bir Sektör Doğdu

Finansal Teknoloji programının yayın hayatına başladığı Mart 2018’den bu yana Türkiye’deki fintek girişim sayısı 200’lerden 863’e ulaştı. Bu şirketlerden 700’ü aktif olarak faaliyet gösterirken, başta bankalar ve diğer finansal kurumların finansal teknolojilere yaptığı yatırımlar milyar doları aştı. Bu dönemde, finansal teknolojiler kavramı 11. Kalkınma Planı’na ilk kez ‘sektör’ olarak entegre edilirken, Finansal Teknoloji programı da bu büyüyen sektörün doğuşunu ve gelişimini tüm paydaşlarıyla birlikte ekranlara taşıdı. Sadece büyük kurumsal firmaların değil, aynı zamanda milyarlarca dolarlık fintek sektörünün sesi ve referans mecrası olmayı başardı.

Birçok İlham Verici Hikayeye Tanıklık Edildi

Finansal Teknoloji programı, 7 yıla yaklaşan yayın sürecinde sektöre yön veren bankaların, finteklerin ve diğer finansal kurumların üst düzey yöneticilerinin görüş ve stratejilerini paylaştıkları ana mecra oldu. Bu bağlamda, sektörün önde gelen kurumlarının yöneticilerinin görüşleri ise şu şekildedir:

  • ING Türkiye Genel Müdürü Alper Gökgöz: “Ülkemizdeki finansal ekosistemin gelişimine eşlik eden Finansal Teknoloji programı, yaklaşık 7 yıllık dönemde birçok ilham verici hikayeye tanıklık ettik. Programın, önümüzdeki dönemde de finansal teknolojiler ekosisteminin gelişimine katkıda bulunacağına inanıyorum.”
  • İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Sezgin Lüle: “Finansal Teknoloji, bir ekonomi, finans ve teknoloji programı olmasının ötesinde, bankaları, finansal kuruluşları ve finansal teknoloji şirketlerini bir araya getiriyor. En önemlisi, tüm finans sektörü aktörlerinin sesini duyurabildiği bir platform olarak öne çıkıyor.”
  • Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Murat Çağrı Süzer: “Finansal Teknoloji programı, son yıllarda teknoloji ekseninde hızla değişen finans sektörünün yeniliklerini izleyicilere doğru ve anlaşılır bir şekilde anlatmakta önemli bir rol oynadı.”
  • Yapı Kredi Genel Müdür Yardımcısı Yakup Doğan: “Finansal Teknoloji programı, 500 bölüm boyunca sektöre yön veren ilham verici yayınlar yaptı.”

Finansal Teknoloji Gündeminin Referans Noktası

  • SC Yönetim Danışmanlık Kurucusu Dr. Soner Canko: “Finansal teknoloji kavramı, ülkemizde geniş kitlelere bu programla ulaştı. Sektör oyuncuları kendilerini ve yeniliklerini bu program aracılığıyla tanıttı. Hızla değişen finansal teknoloji gündeminin referans noktası olmayı başardı.”
  • Fintech İstanbul Kurucu Ortağı Prof. Dr. Selim Yazıcı: “Sektörde önemli bir boşluğu dolduran program, özellikle kendini anlatmaya çalışan yeni nesil girişimlere de yer vererek ekosisteme ciddi katkılar sunuyor.”
  • Akbank Genel Müdür Yardımcısı Burcu Civelek Yüce: “Finansal Teknoloji programı, ilk bölümünden bu yana finansal teknolojilere yönelik farkındalığı artıran, gündemi belirleyen ve sektörün gelişimine katkı sağlayan en önemli platformlardan biridir.”
  • TOBB Fintek Meclis Başkanı Koray Bahar: “Program, finansal teknoloji şirketlerinin ekosisteme katkısını izleyiciye aktardı ve şirketler arasındaki iş birliğini geliştirmeye yardımcı oldu.”

Sektörü Besleyen Bir Program

Sektörü Besleyen Bir Program

  • İyzico CEO’su Orkun Saitoğlu: “Büyüyen ve dijitalleşen toplumlarda finansal teknolojiler, bireylerin ve şirketlerin yeni servislere ulaşmasını ve kapsayıcılığın artmasını sağlayan en önemli sektördür. Finansal Teknoloji programı, ülkemizde hızla büyüyen bu sektörü besleyen ve yeniliklerin aktarılmasını sağlayan önemli bir paydaştır.”
  • Sipay CEO’su Semih Muşabak: “Finansal teknolojiler ekosistemindeki gelişmelerin nabzını tutan program sayesinde sektörümüzün doğuşuna ve yükselişine tanıklık ettik.”
  • NEOHUB Genel Müdürü Gürhan Çam: “Finansal Teknoloji programı, henüz ‘fintek’ kavramının ve tanımının yeni yapıldığı bir dönemde başladı ve sektör oyuncularına kapsamlı bir arşiv yarattı. Bu arşiv, doğru bilgilere doğru kişiler tarafından erişim sağlamamıza olanak tanıdı. Önümüzdeki 3-5 yıl içinde Türkiye için parlak bir gelecek öngörüyorum; bu noktada programın rolü çok değerli.”