Dolar 34,2544
Euro 37,1000
Altın 3.014,95
BİST 8.858,41
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 20°C
Paz 20°C
Pts 19°C

Mercedes-Benz G-Serisi Elektrikli Versiyonu G 580 Türkiye’de Tanıtıldı

Mercedes-Benz G-Serisi’nin elektrikli versiyonu G 580, Türkiye’de tanıtıldı. Güçlü performansı ve yenilikçi teknolojisi ile dikkat çeken bu SUV, çevre dostu sürüş deneyimi sunuyor. Detaylar ve özellikler için okumaya devam edin!

Mercedes-Benz G-Serisi Elektrikli Versiyonu G 580 Türkiye’de Tanıtıldı
5 Ekim 2024 09:30

Mercedes-Benz G-Serisi Elektrikli Çağa Adım Attı

Mercedes-Benz G-Serisi Elektrikli Çağa Adım Attı

Haber Merkezi – Mercedes-Benz, ikonik arazi aracı G-Serisi’ni elektrikli bir versiyonla güncelleyerek otomotiv dünyasında önemli bir yenilik gerçekleştirdi. Artık tamamen elektrikli olan Mercedes-Benz G 580, Türkiye yollarında boy gösteriyor! “Geländewagen. Elektriklendi.” sloganıyla tanıtılan bu yeni model, G-Serisi’nin efsanevi arazi yeteneklerini elektrikli sürüşün verimliliği ve sessizliği ile bir araya getiriyor.

Kapadokya’nın muhteşem doğal güzellikleri arasında gerçekleştirilen lansman, elektrikli G-Serisi’nin zorlu arazi performansını gözler önüne serdi.

Mercedes-Benz G 580 Neler Sunuyor?

Yeni G 580, kendi ekseni etrafında dönmesine olanak sağlayan G-TURN ve iyileştirilmiş ses deneyimi sunan G-ROAR özellikleri ile donatılmıştır. Üç vitesli akıllı arazi fonksiyonu (Off-road Crawling) sayesinde dik yamaçlarda ve kayalık zeminlerde üstün manevra kabiliyeti ve maksimum kontrol sunuyor. G580, tam 587 beygir gücüne ve 1.166 Nm torka sahip. Amacının dışına çıkarak 0’dan 100 km/s hıza yalnızca 5 saniyede ulaşabilen elektrikli arazi canavarı, 180 km/s azami hıza ulaşabiliyor.

İçten yanmalı kardeşlerine göre genel olarak daha güçlü ve daha yetenekli olan G580, 85 cm derinliğinde suları geçebiliyor ve 35 derecelik tırmanma açısı sunuyor.

Türkiye Fiyatı

Zemin boyunca yerleştirilen 116 kWh kapasiteli batarya, 450 km menzil sunarken, 200 kW şarj kapasitesi ile sadece 32 dakikada tam şarja ulaşabiliyor. “First Edition” paketi ile satışa sunulan G580 için talep edilen başlangıç fiyatı ise 13.540.500 TL olarak belirlenmiştir.