Dolar 34,2544
Euro 37,1000
Altın 3.014,95
BİST 8.858,41
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 20°C
Paz 20°C
Pts 19°C

TSKB’nin Yurt Dışı Borçlanma İhalesi

TSKB’nin yurt dışı borçlanma ihalesi, uluslararası finansman fırsatlarını değerlendirerek büyüme stratejilerini güçlendirmeyi amaçlıyor. İhale süreci ve detayları hakkında bilgi edinin.

TSKB’nin Yurt Dışı Borçlanma İhalesi
9 Ekim 2024 12:30

TSKB’den Yurt Dışı Borçlanma Hamlesi

Türkiye’de, şirketler ve bankalar yurt dışı borçlanma adımlarına hız kesmeden devam ediyor. Son olarak, Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB), önemli bir yurt dışı borçlanma hamlesi gerçekleştirdi. Banka, 500 milyon dolar tutarında tahvillerin yurt dışında ihraç edilmesi için çeşitli uluslararası bankaları yetkilendirdiğini duyurdu.

Daha önce, TSKB, 500 milyon dolar veya buna eşdeğer yabancı para veya Türk Lirası cinsinden yurt dışında tahvil ve/veya finansman bonosu ihraç edilmesi amacıyla Sermaye Piyasası Kurulu’ndan gerekli izinleri almıştı. Bu tür borçlanma adımları, bankanın finansman kaynaklarını çeşitlendirme ve uluslararası piyasalarda daha etkin olma hedefinin bir parçası olarak değerlendiriliyor.

Banka, bugün Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptığı açıklamada, tahvillerin yurt dışında ihracı için Arab Banking Corporation, BNP PARIBAS, Citigroup Global Markets Limited, Commerzbank Aktiengesellschaft, Emirates NBD Bank PJSC, ING Bank, Morgan Stanley, SMBC Bank International ve Standard Chartered Bank gibi önde gelen finans kuruluşlarını yetkilendirdiğini bildirdi.

TSKB, ayrıca yatırımcılarla yapılacak görüşmelerin planlandığını da belirterek, bu süreçte yatırımcıların ilgisinin yüksek olması bekleniyor. Bu tür adımlar, Türkiye’nin uluslararası finansman alanındaki görünürlüğünü artırırken, aynı zamanda bankanın sürdürülebilir büyüme hedeflerine de katkıda bulunacak.