Dolar 34,2617
Euro 37,0456
Altın 3.013,19
BİST 8.714,69
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 20°C
Paz 19°C
Pts 19°C

Volkswagen Tayron Resmi Olarak Tanıtıldı

Volkswagen Tayron, Türkiye pazarına resmi olarak tanıtıldı. Şık tasarımı, güçlü motor seçenekleri ve gelişmiş teknolojileri ile dikkat çeken Tayron, SUV severler için mükemmel bir seçenek sunuyor. Detaylar için hemen keşfedin!

Volkswagen Tayron Resmi Olarak Tanıtıldı
10 Ekim 2024 10:00

2020 yılında, Volkswagen’in Çin’e özel olarak ürettiği Tayron’un Avrupa pazarına gelebileceği yönünde bazı iddialar gündeme gelmişti. Üzerinden geçen birkaç yılın ardından, bu iddiaların gerçek olduğu anlaşıldı ve Volkswagen, Tayron’un Tiguan Allspace’in yerini alacağını duyurdu. Nihayet, dört yıl beklemenin ardından, Alman otomotiv devi yeni SUV modeli Tayron’u resmi olarak tanıttı.

Volkswagen Tayron Resmi Olarak Tanıtıldı

Yeni Volkswagen Tayron Neler Sunuyor

Motor1 Türkiye’de yer alan habere göre, Volkswagen Tayron, hem mini bir Touareg hem de büyük bir Tiguan olarak tanımlanabilir. Bu model, her iki aracın arasında konumlanarak kullanıcılarına farklı bir deneyim sunuyor. Ayrıca, 7 koltuklu seçeneği ile geniş aileler için de oldukça cazip bir alternatif oluşturuyor.

Volkswagen Tayron Resmi Olarak Tanıtıldı

  • 3 alanlı klima sistemi
  • Isıtmalı ve soğutmalı koltuklar
  • Panoramik cam tavan

Yukarıda belirtilen özellikler, Tayron’u rakiplerinden ayırarak cazibesini artıran detaylar arasında yer alıyor. Tayron, Tiguan’da olduğu gibi Life, Elegance ve R-Line donanım paketleri ile satışa sunulacak.

Motor Seçenekleri ve Performans

Tayron’un motor seçenekleri oldukça geniş bir yelpazeye sahip. İki şarj edilebilir hibrit (eHybrid), bir yarı hibrit (eTSI), iki turbo benzinli (TSI) ve iki turbo dizel (TDI) motor seçeneği bulunuyor. Bu motorların güçleri 150 bg ile 272 bg arasında değişiklik gösteriyor ve hepsi çift kavramalı şanzımanlarla donatılmış olarak sunulacak.

Volkswagen Tayron Resmi Olarak Tanıtıldı

Hibrit modeller, 6 ileri otomatik DSG şanzıman ile gelirken, içten yanmalı motorlar 7 ileri otomatik DSG ile performans sergileyecek. Yarı hibrit modellerde ise elektrikli menzil önemli ölçüde geliştirilmiş durumda. 19.7 kWh’lik yeni batarya sayesinde Tayron, tamamen elektrikle 100 kilometreyi rahatlıkla kat edebilecek.

Gelecek Yıl Türkiye’ye Gelecek

Volkswagen Tayron, Almanya’nın Wolfsburg kentindeki ana fabrikada üretilecek ve sonbahar aylarında Avrupa’da satışa sunulması planlanıyor. Modelin gelecek yıl Türkiye’ye gelmesi de bekleniyor; ancak fiyatları henüz kesin olarak belirlenmiş değil.