Dolar 34,2613
Euro 37,0549
Altın 3.012,23
BİST 8.779,05
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 20°C
Paz 19°C
Pts 19°C

DWS Investment’tan Türkiye’deki Yatırım Ortamına Dair Değerlendirme

DWS Investment, Türkiye’deki yatırım ortamını derinlemesine değerlendiriyor. Ekonomik dinamikler, fırsatlar ve riskler hakkında kapsamlı bilgiler sunarak, yatırımcıların bilinçli kararlar almasına yardımcı oluyor.

DWS Investment’tan Türkiye’deki Yatırım Ortamına Dair Değerlendirme
10 Ekim 2024 14:00

Deutsche Bank’ın DWS Investment Görüşleri

Deutsche Bank’ın iştiraki olan DWS Investment, Türkiye’de borsa fon girişi için önemli bir değerlendirme yaptı. Şirket, Türkiye’deki faiz indirimlerinin beklenen tarihten daha erken gerçekleşmesi ve enflasyonun kazançlar üzerindeki etkisinin daha fazla fiyatlanması gerektiği görüşünü savunuyor. Bloomberg’e açıklamalarda bulunan DWS Investment Portföy Yöneticisi Sebastian Kahlfeld, şunları ifade etti:

“Enflasyon muhasebesi yapmak zorunda kalan şirketler, piyasa beklentilerinin önemli ölçüde altında sonuçlar açıkladı. Bu durum, yatırımcılarda ciddi bir belirsizlik yarattı. Öncelikle bu belirsizliğin yatırımcılar tarafından sindirilmesini bekliyoruz; sonrasında ise düşen politika faizlerinin piyasalara etki etmesini umuyoruz.”

Kahlfeld, Türkiye’de yatırımcıların bu yılın sonuna doğru enflasyonun düşeceğine ve faiz oranlarının gerileyeceğine dair büyük umutlar beslediğini belirtiyor. Ancak bu beklentilerin bir sonraki yıla ertelendiğini ve bu durumun piyasa için yatırım ortamını zayıflattığını vurguladı.

Enflasyonun düşmesiyle birlikte yerel yatırımcıların Türk hisse senedi varlıklarını azaltarak daha düşük riskli yatırım araçlarına yönelmelerini bekleyen Kahlfeld, faiz oranları nihayet düşmeye başladığında borsaya yabancı yatırım gelmemesi ihtimalinin de bir başka endişe kaynağı olabileceğine dikkat çekti. “Eğer rakip piyasalar, daha güçlü makroekonomik temellere sahip olursa, uluslararası yatırımcılar Türkiye’yi göz ardı ederek Endonezya veya yakın zamanda askeri darbe yaşayan Brezilya gibi piyasalara yönelebilir,” dedi.