Dolar 34,2617
Euro 37,0456
Altın 3.013,19
BİST 8.714,69
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 20°C
Paz 19°C
Pts 19°C

İşbank UK, 50. Yılını Coşkuyla Kutladı

İşbank UK, 50. yılını heyecanla kutlayarak geçmişteki başarılarını ve gelecekteki hedeflerini bir arada anarken, müşterilerine ve çalışanlarına özel etkinlikler düzenledi. Bu özel anı kaçırmayın!

İşbank UK, 50. Yılını Coşkuyla Kutladı
12 Ekim 2024 00:00

İşbank UK, 50. Yılını Kutladı

Türkiye İş Bankası’nın Birleşik Krallık’taki şubesi İşbank UK, bu yıl 50. yıl dönümünü büyük bir coşkuyla kutladı. Başkent Londra’da gerçekleştirilen özel etkinlikte, Türkiye’nin Londra Büyükelçisi Osman Koray Ertaş önemli açıklamalarda bulundu. Ertaş, Türkiye ile Birleşik Krallık arasındaki ticaretin 20 milyar dolar seviyesinde olduğunu, bu rakamın 30 milyar dolara çıkarılması için hedefler belirlendiğini ifade etti.

Ertaş, ayrıca iki ülke arasında serbest ticaret anlaşmasının güncellenmesi için adımlar atıldığını hatırlatarak, Türkiye’nin İngiliz hükümetinin serbest ticaret anlaşmasını güncelleme kararı aldığı 6 ülkeden biri olduğunu belirtti. Yatırım alanında daha fazla ortaklık fırsatının bulunduğunu vurgulayan Ertaş, Birleşik Krallık’ın Türkiye’deki en büyük üçüncü yabancı yatırımcı konumunda olduğunu dile getirdi. Ertaş, sözlerine şöyle devam etti:

  • “Bu ülkede ve başkentte güçlü bir Türk iş topluluğumuz var. Her iki tarafta da artan ticaret ve yatırımları görüyoruz. Zorluklar her zaman mevcut, 20. yüzyıla baktığınızda büyük savaşlara ve uzun süren Soğuk Savaş’a tanıklık ettik. Türkiye’yi çevreleyen birçok çatışmayı da gördük. Ekonomik şoklar yaşadık, ancak tüm bu zorluklara rağmen direncimizi sürdürebildik. Düştüğümüzde hızla ayağa kalktık ve her zaman ilerlemeyi başardık. Bu topluluğun bir üyesi olarak, Türk iş dünyasının azmi ve direncine güçlü bir şekilde inanıyorum.”

Ekonomik Verilerde İyileşme İşaretleri

İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Ozan Gürsoy, bankanın Birleşik Krallık’taki 50 yıllık serüvenini anlatarak, Londra’daki Türk toplumunun İşbank UK’in büyümesindeki önemli rolüne vurgu yaptı. Gürsoy, İşbank UK’in yarım asır önce atılan sağlam temellerinin, Birleşik Krallık’taki vizyon ve stratejilerini şekillendirmeye devam ettiğini ifade etti.

Gürsoy, bu girişimin yalnızca finansal büyüme amacı taşımadığını, Türk ve İngiliz işletmeleri için bir kapı açmak, sınır ötesi işlemleri mümkün kılmak ve ekonomik ilişkileri teşvik etmek olduğunu belirtti. Ayrıca, İşbank UK’in ödeme sistemi lisansı almayı planladığını ve Birleşik Krallık merkezli dijital bir bankacılık girişimi kurma hedefi taşıdıklarını kaydetti. Türkiye ekonomisindeki gelişmelere ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu:

  • “Son birkaç yılda ülkemizde yüksek enflasyon, düşük rezervler, gevşek para politikası, yüksek cari açık ve uzun vadeli ortalamanın altında büyüme gibi önemli zorluklar yaşandı. İleriye dönük yatırım kararları, bu istikrarsız zemin üzerinde alınmak zorundaydı. Yapılması gereken çok şey var, ancak uygulanan son ekonomi politikasına hak ettiği krediyi vermemiz gerekiyor. Farklı göstergelere dayanarak, ekonomide gerçekten iyileşme işaretleri görüyoruz. Merkez Bankası rezervleri iyileşiyor. Ödemeler dengesinde ani bir bozulma tehdidi yok. Kredi derecelendirme kuruluşlarından not artırımları görüyoruz. Tüketicilerin genel borçluluk seviyesi yüksek olsa da, bankacılık sektörünün kredi portföyünü yeniden yapılandırma kapasitesi bu dezenflasyon sürecinde bir can simidi olacak. Bankacılık sistemi, sermaye yeterliliği, likidite ve varlık kalitesi açısından sağlam bir yapıya sahip.”

İşbank UK’in Rolü ve Geleceği

İşbank UK Genel Müdürü Mete Uluyurt, İşbank UK’in Türkiye ve Birleşik Krallık arasındaki ticaretin büyümesi ve ilişkilerin derinleşmesinde merkezi bir rol oynadığını dile getirdi. Bankanın 50 yıllık geçmişinde çeşitli ekonomik zorluklar ve finansal krizlerin atlatıldığını, değişen düzenlemelere uyum sağladıklarını aktaran Uluyurt, şunları söyledi:

  • “Sadece burada değil, Türkiye’de de. Bazen her iki ülkede aynı anda yönetmek zorunda olduğumuz zorlu ekonomik koşullarla karşılaştık. Ancak buna rağmen dayanıklılığımızı sürdürdük. Bu dayanıklılık, sadece ısrarcı bir irade sergilemekle kalmayıp, içinde bulunduğumuz ekosisteme değer sağlama eylemiydi.”

Etkinlik, Londra’daki Türk iş dünyasının temsilcilerinin katılımıyla daha da anlam kazandı.