Dolar 34,2617
Euro 37,0456
Altın 3.013,19
BİST 8.714,69
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 20°C
Paz 19°C
Pts 19°C

Opel’in Yeni Elektrikli Grandland Modeli: Yenilikçi Tasarım ve Özellikler

Opel’in yeni elektrikli Grandland modeli, yenilikçi tasarımı ve dikkat çekici özellikleriyle otomobil tutkunlarını etkiliyor. Sıfır emisyon, modern teknolojiler ve konforlu iç mekanıyla Grandland, geleceğin sürüş deneyimini sunuyor.

Opel’in Yeni Elektrikli Grandland Modeli: Yenilikçi Tasarım ve Özellikler
14 Ekim 2024 11:00

Opel’in Yeni Elektrikli Grandland Modeli

Opel'in Yeni Elektrikli Grandland Modeli

Opel, tamamen elektrikli yeni Grandland modelini birkaç ay önce tanıtmıştı. Bu yeni nesil araç, Opel’in Experimental konsept otomobilinden ilham alarak birçok yenilikçi tasarım özelliğini bünyesinde barındırıyor. Özellikle ön bölümde yer alan aydınlatmalı ‘Şimşek Logosu’ ile arka kısımda bulunan aydınlatmalı ‘OPEL’ yazısı dikkat çekiyor.

OCAK’TA TÜRKİYE’YE GELİYOR

Opel’in SUV kategorisindeki amiral gemisi Grandland, yeni nesil tasarımıyla tamamıyla elektrikli güç ünitesine sahip olarak Avrupa yollarında boy göstermeye başladı. Alman otomotiv üreticisi, bu yeni modeli Ocak 2025 itibarıyla Türkiye’de satışa sunmayı planlıyor. Yeni Grandland, başlangıçta içten yanmalı motor, hibrit ve elektrikli seçeneklerle piyasaya sürülecek.

Bu yeni model, sıfır emisyonlu bir araç olarak 700 kilometreye kadar ulaşabilen menzil sunuyor. Hızlı şarj istasyonlarında batarya kapasitesinin yüzde 80’ine yalnızca yaklaşık 26 dakikada ulaşabilme özelliği ile kullanıcıların hayatını kolaylaştırıyor.

Öne Çıkan Yenilikçi Özellikler

Öne Çıkan Yenilikçi Özellikler

  • 50 binden fazla bileşenden oluşan yeni Intelli-Lux Pixel Matrix HD aydınlatma sistemi
  • Elektrikli araçlar için özel olarak geliştirilen STLA Medium platformu
  • 98 kWh güç sağlayan düz batarya paketi

Hafifçe sürücüye dönük olarak tasarlanan 16 inçlik merkezi ekran ve yüksek orta konsol, araçta sportif bir his uyandırıyor. Direksiyonun arkasında bulunan geniş ve tamamen dijital gösterge grubu, temel bilgileri sunarak sürücünün dikkatini sürüş keyfine odaklamasına olanak tanıyor. Ayrıca, Intelli-HUD head-up display teknolojisi sayesinde sürücüler gözlerini yoldan ayırmak zorunda kalmıyor.

Opel'in Yeni Elektrikli Grandland Modeli: Yenilikçi Tasarım ve Özellikler

Yeni Opel Grandland müşterileri, tamamen elektrikli Grandland Elektrik seçeneğinin yanı sıra 48V Mild-Hybrid versiyonunu da tercih edebilecek. Tamamen elektrikli ve emisyonsuz bir sürüş sunan Grandland Plug-in Hybrid, yaklaşık 85 kilometre menzil (WLTP) sağlar. 48V Mild-Hybrid teknolojisi, tüketimi ve karbon emisyonunu azaltarak çevreci bir alternatif sunar.