Dolar 34,2617
Euro 37,0456
Altın 3.013,19
BİST 8.714,69
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 20°C
Paz 19°C
Pts 19°C

Apple, Dijital Araba Anahtarı Desteğini Genişletiyor

Apple, dijital araba anahtarı desteğini genişleterek kullanıcılarına daha fazla esneklik ve güvenlik sunuyor. Bu yenilikle birlikte, araçlarınıza akıllı telefonunuzla kolayca erişim sağlayabilirsiniz.

Apple, Dijital Araba Anahtarı Desteğini Genişletiyor
16 Ekim 2024 12:30

Apple’dan Heyecan Verici Gelişme: Dijital Araba Anahtarı Desteği

Apple'dan Heyecan Verici Gelişme: Dijital Araba Anahtarı Desteği

Apple kullanıcıları için önemli bir yenilik haberi gündemde! Teknoloji devi Apple, Volvo, Polestar ve Audi marka araçlar için cüzdan uygulamasında dijital araba anahtarı desteğini sunmaya hazırlanıyor. MacRumors tarafından yapılan bir keşfe göre, Apple’ın Cüzdan uygulamasının arka plan kodlarında yapılan güncellemeler, bu yeni özelliğin yakında kullanıma gireceğine dair umut verici ipuçları taşıyor.

Dijital Anahtar Nasıl Çalışıyor?

Dijital araba anahtarı özelliği, yüksek teknolojiye sahip NFC (Yakın Alan İletişimi) teknolojisi sayesinde çalışmaktadır. iPhone veya Apple Watch kullanıcıları, cihazlarını uyumlu araçların NFC okuyucusuna yaklaştırarak aşağıdaki işlemleri gerçekleştirebilir:

  • Aracın kapılarını kilitlemek
  • Kapıları açmak
  • Motoru çalıştırmak

Bu inovatif özellik, geleneksel araba anahtarlarını yanınızda taşıma zorunluluğunu ortadan kaldırarak günlük yaşamı büyük ölçüde kolaylaştırmayı hedefliyor.

Apple, dijital araba anahtarı desteğini ilk olarak 2022 yılında kullanıma sunmuştu. Şu anda BMW, BYD, Hyundai, Genesis, Kia, Lotus, Mercedes-Benz ve RAM gibi markaların belirli modelleri bu özelliği desteklemektedir. Volvo, Polestar ve Audi’nin de bu listeye eklenmesiyle birlikte, dijital araba anahtarı özelliğinin kullanım alanı daha da genişleyecek ve kullanıcı deneyimini zenginleştirecektir.