Dolar 34,2589
Euro 37,0868
Altın 3.004,07
BİST 8.714,69
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
18°C
Hafif Yağmurlu
Cum 19°C
Cts 20°C
Paz 19°C
Pts 19°C

Gündemdeki Önemli Etkinlikler ve Toplantılar

Gündemdeki önemli etkinlikler ve toplantılar hakkında bilgi edinin. Aktüel gelişmeler, katılımcılar ve yer alacak konularla ilgili detayları keşfedin. Güncel kalın ve fırsatları yakalayın!

Gündemdeki Önemli Etkinlikler ve Toplantılar
17 Ekim 2024 07:00

GÜNDEMDEKİ ETKİNLİKLER

1- TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Macaristan Ulusal Meclis Başkanı Laszlo Köver ile önemli bir görüşme gerçekleştirecek. Görüşmenin ardından, Kurtulmuş ve Köver ortak bir basın toplantısı düzenleyerek gündeme dair değerlendirmelerde bulunacaklar. Ayrıca, Kurtulmuş, Macaristan Ulusal Meclisi Sergi Açılışı’na katılacak ve Türkiye-Macaristan Kültür Yılı çerçevesinde düzenlenen Macar Müzikleri Dinletisi’nde yer alacak. (TBMM/11.30/12.15/13.45/14.30)

2- Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 2025 Yılı Merkezi Yönetim Bütçesi Bağlama Töreni’ne katılarak, ülke ekonomisine dair önemli mesajlar verecek. (Ankara/16.00)

YASAMA, YÜRÜTME VE SİYASET

  • Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İstanbul Aydın Üniversitesi 2024-2025 Akademik Yılı Açılış Töreni’nde akademik camia ile bir araya gelecek. (İstanbul/13.00)
  • Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Kadınların Kooperatifler Yoluyla Güçlendirilmesi Projesi’nin Yerel Paydaş Toplantısı’na katılarak, kadınların ekonomik ve sosyal haklarının güçlendirilmesine yönelik projeleri değerlendirecek. (İstanbul/11.00)
  • Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü’nü ziyaret edecek, ardından üniversitenin 2024-2025 Akademik Yılı Açılış Töreni ile 16. Uluslararası MEB Robot Yarışması programına katılacak. (Erzurum/09.30/10.00/12.30)
  • Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Kilis’te Valiliği ziyaret ederek, Sağlık Yöneticileri Değerlendirme Toplantısı’na katılacak. Ayrıca, Prof. Dr. Alaettin Yavaşça Devlet Hastanesi ve AK Parti İl Başkanlığına da ziyarette bulunacak. Bakan Memişoğlu, Gaziantep’te de Valilik, AK Parti İl Başkanlığı, Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Şehir Hastanesi ziyaretlerinde bulunacak; Türkiye Organ Nakli Kuruluşları Derneği’nin 15. Kongresi ile Sağlık Yöneticileri Değerlendirme Toplantısı’na katılacak. (Kilis/09.30-11.30/Gaziantep/12.30-16.30)
  • TBMM Genel Kurulu’nda, Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin görüşmelerine devam edilecek. (14.00)

EKONOMİ VE FİNANS

  • Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu’nu ziyaret ederek sektöre dair sorunları dinleyecek. (Ankara/09.30)
  • Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Aydın Denizli Otoyolu ile ilgili bir basın açıklaması yapacak, ardından Valiliği ve AK Parti İl Başkanlığını ziyaret edecek. (Aydın/11.00/12.00/12.30)
  • Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Para Politikası Kurulu toplantısında faiz kararını açıklayacak. Ayrıca, TCMB, ağustos ayına ait kısa vadeli dış borç istatistiklerini, eylül ayı için uluslararası rezervler ve döviz likiditesini, haftalık para ve banka istatistiklerini paylaşacak. (Ankara/10.00/14.00/14.30)
  • Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, haftalık bankacılık sektörü verilerini açıklayarak, piyasalara dair güncel durumu aktaracak. (Ankara/14.00)
  • Türkiye İstatistik Kurumu, eylül ayına ait konut satış istatistiklerini kamuoyuyla paylaşacak. (Ankara/10.00)

DÜNYA DİPLOMASİ

  • Avrupa Birliği Zirvesi, Brüksel’de gerçekleştirilecek, önemli siyasi kararların alınması bekleniyor.
  • NATO Savunma Bakanları Toplantısı, Brüksel’de başlayacak ve uluslararası güvenlik meseleleri ele alınacak.
  • İsrail’in Gazze Şeridi ve Lübnan’a yönelik saldırılarına dair gelişmeler yakından izleniyor. (Gazze/Kudüs/Beyrut)