Dolar 34,2589
Euro 37,0868
Altın 3.004,07
BİST 8.714,69
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
18°C
Hafif Yağmurlu
Cum 19°C
Cts 20°C
Paz 19°C
Pts 19°C

İş Portföy Para Piyasası Fonu 100 Milyar TL’yi Aştı

İş Portföy Para Piyasası Fonu, 100 milyar TL barajını aşarak dikkatleri üzerine çekti. Bu büyüme, yatırımcılar için yeni fırsatlar sunarken, piyasalardaki dalgalanmalara karşı güvenli bir liman olma özelliğini pekiştiriyor.

İş Portföy Para Piyasası Fonu 100 Milyar TL’yi Aştı
21 Ekim 2024 13:00

Türkiye İş Bankası Grubu’nun portföy yönetimi iştiraki olan İş Portföy bünyesinde yer alan TI1 – İş Portföy Para Piyasası (TL) Fonu, 100 milyar TL büyüklüğünü aşarak dikkat çekici bir başarıya imza attı.

İş Bankası, 1987 yılında o dönemin mevzuatı çerçevesinde Likit Fon türünde kurulan Türkiye’nin ilk yatırım fonu ile yatırımcılara küçük birikimleriyle günlük getiri elde etme imkânı sunmuştu. Zamanla değişen düzenlemeler sonrası fon, İş Portföy’e devredilerek para piyasası fonu adını aldı. Böylece, bu fon, 100 milyar TL eşiğine ulaşan ilk yatırım fonu olma unvanını da kazanmış oldu.

“Yılbaşından bu yana yüzde 45,78 ile enflasyonun üzerinde getiri”

İş Portföy Genel Müdürü Burak Sezercan, 2000 yılında kurulan İş Portföy’ün, ilk günden itibaren farklı yatırım ihtiyaçlarına yanıt verebilecek şekilde sermaye piyasalarının her alanına yatırım yapan çeşitli yatırım fonları oluşturduğunu belirtti. Ayrıca, sürdürülebilirlik, toplumsal cinsiyet eşitliği ve teknoloji gibi dönüşüm alanlarındaki fırsatları yatırım fikirlerine dönüştürdüklerini ifade etti. Sezercan, getiri potansiyeli barındıran bu özgün temalı yatırım fonlarını, her bütçeye uygun ve kolay erişilebilir bir şekilde yatırımcılara sunduklarını vurguladı.

Sezercan, “Cumhuriyet tarihi boyunca ülke ekonomisinin gelişimine çok yönlü katkılar sunan Bankamızın 100. yılını kutladığı bir dönemde, İş Bankası tarafından kurulmuş olan Türkiye’nin ilk yatırım fonunun böyle bir ilke imza atması, İş Portföy olarak parçası olduğumuz İş Bankası Grubu’nun sermaye piyasalarındaki önemini ve etkinliğini hatırlatması açısından gurur verici bir gelişme” şeklinde konuştu. Son dönemde uygulanan para politikaları ile birikim sahiplerinin TL’ye yöneliminin arttığını belirten Sezercan, “Para piyasası fonları, bir yandan nakit yönetimi açısından şirketler tarafından ilgi görürken, diğer yandan bireyler açısından risk almadan reel getiri yaratma imkânı sunuyor. TI1-İş Portföy Para Piyasası Fonu da yılbaşından bu yana yüzde 45,78 ile enflasyon üzerinde bir getiri yaratmış durumda. Fonun büyümesine katkı sağlayan yatırımcılarımıza ve tüm dağıtıcılarımıza teşekkür ederiz” dedi.

“Küçük tasarruf sahiplerinin farklı yatırım araçlarıyla tanışmasına öncülük eden bir ürün”

İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Ebru Özşuca ise, “Yatırımcıların ‘801’ koduyla bildiği TI1 – İş Portföy Para Piyasası Fonu, Bankamız bünyesinde hayata geçirilen ve ülkemizin ilk yatırım fonu olarak küçük tasarruf sahiplerinin farklı yatırım araçlarıyla tanışmasına öncülük eden bir ürün. İş Portföy’e devrinin ardından da hızla büyümeye, yatırımcılardan talep görmeye devam eden fonun 100 milyar TL eşiğini aşan ilk TL yatırım fonu olduğunu görmekten büyük mutluluk duyuyoruz” dedi.

İş Bankası’nın ve bu alandaki iştiraklerinin önümüzdeki dönemde de sermaye piyasalarının derinleşmesi için çalışmayı sürdüreceğini belirten Özşuca, bunun için geleceğin bankacılığını şekillendiren yenilikçi adımlar atmaya ve bu adımların sürdürülebilir olması için çaba göstermeye devam edeceklerini ifade etti. Özşuca, “Ülkemizin ilk yatırım fonunun aynı zamanda 100 milyar TL eşiğini aşan ilk TL fon aşamasına taşınmasının da bu yaklaşımımızın bir sonucu olduğuna inanıyorum” şeklinde sözlerini sonlandırdı.

Düzenli Getiri ve Günlük Nakde Dönüşüm Olanağı

Likit kalmak ve birikimlerini kısa vadeli para ve sermaye piyasası araçlarında değerlendirmek isteyen yatırımcılar için uygun olan fon, yatırımcısına düzenli getiri imkânı ve günlük nakde dönüşüm olanağı sağlamayı hedefliyor. Birikimleri ne olursa olsun yatırımcılarına günlük faiz kazanma imkânı sunan TI1 – İş Portföy Para Piyasası (TL) Fonu’nun alım satımı tatil günleri dahil 7/24, T. İş Bankası A.Ş., İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş. ve Yatırım Finansman Menkul Değerler A.Ş. aracılığıyla gerçekleştirilebiliyor.