Dolar 34,2585
Euro 37,0894
Altın 3.003,80
BİST 8.714,69
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
18°C
Hafif Yağmurlu
Cum 19°C
Cts 20°C
Paz 19°C
Pts 19°C

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek’in ABD Ziyareti ve Ekonomik İşbirlikleri

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek’in ABD ziyareti, iki ülke arasındaki ekonomik işbirliklerini güçlendirme hedefiyle önemli adımlar içeriyor. Ziyaretin detayları ve potansiyel etkileri hakkında bilgi edinin.

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek’in ABD Ziyareti ve Ekonomik İşbirlikleri
22 Ekim 2024 10:00

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek’in ABD Temasları Başlıyor

AA muhabirinin Hazine ve Maliye Bakanlığından edindiği bilgilere göre, Bakan Şimşek, Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan ile birlikte bugün ABD’ye resmi bir ziyarette bulunmaya başlıyor. Bu ziyaretin amacı, uluslararası finansal iş birliklerini güçlendirmek ve Türkiye’nin ekonomik durumu hakkında bilgi vermek olarak belirlenmiş.

Şimşek, programı çerçevesinde resmi etkinliklere ve yatırımcı toplantılarına katılarak, ikili görüşmeler gerçekleştirecek. Hedefi ise, ABD ziyareti boyunca yaklaşık 50 toplantıya iştirak ederek, Türkiye’nin ekonomik politikalarını ve fırsatlarını tanıtmak.

Bakan Şimşek, iki gün sürecek G20 toplantılarının ardından Dünya Bankası Kalkınma Komitesi toplantısına katılacak. Ayrıca, ABD Hazine Bakanı Janet Yellen ve Pakistan Maliye Bakanı Ishaq Dar ile de görüşmeyi planlıyor. G20 toplantıları kapsamında diğer mevkidaşlarıyla bir araya gelerek, uluslararası işbirliğini artırmayı amaçlıyor.

Şimşek’in gündeminde, çok taraflı kalkınma bankalarının başkan ve üst düzey yöneticileriyle gerçekleştireceği görüşmeler de yer alıyor. Bu çerçevede, Dünya Bankası Başkanı Ajay Banga, Asya Kalkınma Bankası Başkan Adayı Masato Kanda, Japon Uluslararası İşbirliği Ajansı Başkanı Nobumitsu Hayashi, Avrupa Konseyi Kalkınma Bankası Başkanı Carlo Monticelli, İslam Kalkınma Bankası Başkanı Muhammad Al Jasser ve Uluslararası Finans Kurumu’nun üst düzey yöneticileriyle toplantılar yapacak.

Bakan Şimşek ayrıca, IMF Başkanı Kristalina Georgieva ve Birinci Başkan Yardımcısı Gita Gopinath ile de görüşerek, global ekonomik konular üzerinde fikir alışverişinde bulunacak.

Yatırımcılarla Buluşma

ABD temasları sırasında, önde gelen yatırımcılarla da bir araya gelecek olan Şimşek, BBVA, JP Morgan, BoFA, HSBC, Deutsche Bank, Standard Chartered ve Barclays gibi önemli yatırım bankalarıyla geniş katılımlı seminerler düzenleyerek, Türkiye’nin yatırım potansiyelini sunacak.

Düşünce Kuruluşlarıyla İşbirliği

Bakan Şimşek, ayrıca ülkenin önde gelen düşünce kuruluşlarıyla da görüşmeler yapacak. Brookings Enstitüsü’nün önemli araştırma merkezlerinden Hutchins Center’da Türkiye ekonomisi üzerine kapsamlı bir sunum gerçekleştirecek. Bunun yanı sıra, Atlantik Konseyi ve Uluslararası Finans Enstitüsü’nde Türkiye’yi yakından takip eden akademisyenler ve ekonomistlerle toplantılar yaparak, Türkiye’nin ekonomik vizyonunu geniş bir kitleye ulaştırmayı hedefliyor.