Dolar 34,2589
Euro 37,0868
Altın 3.004,07
BİST 8.714,69
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
18°C
Hafif Yağmurlu
Cum 19°C
Cts 20°C
Paz 19°C
Pts 19°C

Bank of America CEO’su Brian Moynihan’dan Fed Açıklamaları

Bank of America CEO’su Brian Moynihan, Federal Reserve’in para politikaları ve ekonomik durumu üzerine önemli açıklamalarda bulundu. Finans dünyasında merakla beklenen bu yorumlar, piyasalara yön verecek mi? Detaylar için hemen okuyun!

Bank of America CEO’su Brian Moynihan’dan Fed Açıklamaları
23 Ekim 2024 08:00

Bank of America CEO’su Brian Moynihan’ın Açıklamaları

Bank of America Corp. CEO’su Brian Moynihan, Çarşamba günü Sidney’de Bloomberg TV‘ye verdiği röportajda, Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası (Fed)’nin 2022 yılında borçlanma maliyetlerini artırma konusunda “oyuna geç kaldığını” ifade etti. Moynihan, Fed politika yapıcılarını faiz indirimlerinin büyüklüğü konusunda daha ölçülü olmaya çağırarak, indirimlerde çok ileri gitmemeleri gerektiğini vurguladı.

Moynihan’ın açıklamalarının ardından, yatırımcılar ABD’de faiz oranlarının hızla düşürülmesi beklentilerini geri çekmeye başladı. Bazı Fed yetkilileri ise geçen ay 2020’den bu yana yapılan ilk faiz indiriminin ardından, daha yavaş bir tempoda indirim yapılmasını desteklediklerini belirtti.

65 yaşındaki Moynihan, ABD’nin en büyük bankaları arasında en uzun süre görev yapan yöneticilerden biri olarak dikkat çekmektedir. 2010 yılında Wall Street’in mortgage krizinden çıkmasıyla birlikte CEO olarak terfi eden Moynihan, Bank of America’yı Kovid-19 salgını ve Credit Suisse ile Silicon Valley Bank’ı etkileyen bankacılık sektörü krizleri boyunca başarılı bir şekilde yönlendirdi.

Geçtiğimiz hafta düzenlenen üçüncü çeyrek kazançları sırasında, Bank of America CEO’su, firmanın ABD ekonomisi için “iniş” beklemediğini söyledi. Moynihan, büyümenin güçlü kalmaya devam ettiğini ve bu durumun merkez bankalarını enflasyonla mücadele konusunda daha uzun süre şahin bir tutum sergilemeye zorladığını ifade etti.