Dolar 34,2913
Euro 37,1829
Altın 3.001,33
BİST 8.844,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Cts 20°C
Paz 20°C
Pts 19°C
Sal 18°C

Garanti BBVA Tahsili Gecikmiş Alacak Satışını Duyurdu

Garanti BBVA, tahsili gecikmiş alacak satışını duyurarak, finansal yönetim stratejilerini güçlendirmeyi hedefliyor. Detaylar ve süreç hakkında bilgi almak için hemen içeriğimizi inceleyin!

Garanti BBVA Tahsili Gecikmiş Alacak Satışını Duyurdu
25 Ekim 2024 09:30

Garanti BBVA’nın Tahsili Gecikmiş Alacak Satışı

Bankacılık sektöründe tahsili gecikmiş alacak satışlarına bir yenisi eklendi. Garanti BBVA, Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptığı açıklama ile toplamda 1,2 milyar TL değerindeki tahsili gecikmiş alacaklarını 354 milyon TL bedelle sattığını duyurdu.

Açıklamada, 28-29 Temmuz 2024 tarihleri itibarıyla toplam anapara ve akdi faiz bakiyesi 789,3 milyon TL olan tahsili gecikmiş alacakların, kredi kartı, destek kredisi, taksitli kredi ve kredili mevduat hesabı alacakları ile birlikte, 235,7 milyon TL karşılığında Gelecek Varlık Yönetim AŞ.’ye satıldığı belirtildi.

Öte yandan, 30 Temmuz 2024 tarihi itibarıyla toplam anapara ve akdi faiz bakiyesi 393,9 milyon TL olan diğer tahsili gecikmiş alacaklar, yine kredi kartı, destek kredisi, taksitli kredi ve kredili mevduat hesabı alacakları ile birlikte, faizleri ile birlikte 118,3 milyon TL bedelle Dünya Varlık Yönetim AŞ.’ye satılmıştır.

Bu satış işlemleri, bankanın finansal durumunu güçlendirmeyi ve risk yönetimini daha etkili hale getirmeyi amaçlamaktadır. Tahsili gecikmiş alacakların yönetimi, bankacılık sektörünün sürdürülebilirliği açısından önemli bir unsur olarak değerlendirilmektedir.