Dolar 34,2907
Euro 37,0848
Altın 3.023,31
BİST 8.945,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Sal 18°C
Çar 18°C
Per 19°C
Cum 19°C

İş Dünyası Temsilcilerinden 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajları

İş dünyası temsilcileri, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda birlik ve beraberlik mesajlarıyla Cumhuriyetimizin önemini vurguluyor. Bu özel günde, iş dünyasında öne çıkan isimlerin kutlama mesajlarını keşfedin.

İş Dünyası Temsilcilerinden 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajları
28 Ekim 2024 18:00

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla iş dünyası temsilcileri anlamlı mesajlar yayımladı. İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, Cumhuriyet’in ikinci yüzyılının ilk yılını kutlamanın herkes için son derece anlamlı ve değerli olduğunu vurguladı. Bahçıvan, Cumhuriyet’in 101 yıl önce ilan edilmesiyle birlikte egemenliğin Türk milletine geçtiğini ve tarihte yeni bir sayfa açıldığını ifade etti. “Cumhuriyetimiz geçen bir asırda güçlendi ve derinlere kök saldı. Cumhuriyetimizin 101. yılında 29 Ekim Cumhuriyet Bayramınızı kutluyor, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Cumhuriyet’in ilanında emeği olan herkesi rahmet ve saygıyla anıyorum,” dedi.

“Cumhuriyet, bir yönetim biçiminden çok daha fazlasını temsil ediyor.”

Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği’nden (TÜSİAD) yapılan açıklamada, Cumhuriyet’in 101. yaşının kutlandığı, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının saygı ve minnetle anıldığı belirtildi. Açıklamada, “Her 29 Ekim, Cumhuriyet’in özgürlük, eşitlik, adalet, demokrasi ve toplumsal refah gibi kazanımlarına olan minnet duygusunu ifade etme fırsatıdır,” ifadelerine yer verildi. Cumhuriyet’in en önemli kazanımlarından birinin geleceğe duyulan güven olduğunu belirten dernek, “Cumhuriyet, ulusumuzun kendi geleceğine güvenmesini sağladı. Sürdürülebilir bir biçimde kalkınmamız ve muasır medeniyetler seviyesini aşmamız için bizlere rehberlik edecek kurumları, kuralları ve zihniyeti inşa eden Cumhuriyet oldu. Bu yönüyle Cumhuriyet, bugün bizler için bir yönetim biçiminden çok daha fazlasını temsil ediyor,” dedi.

Açıklamada ayrıca, Cumhuriyet’in ikinci yüzyılında çağın gerektirdiği dönüşümün doğru okunması gerektiği vurgulandı. “Çağın gerektirdiği dönüşüme uyum için Cumhuriyet’in temel kazanımlarından olan çağdaş ve eşit eğitim kritik önemdedir. Cumhuriyetimizin ilanından hemen sonra yurt çapına yayılan eğitim seferberliği, ülkemizin kalkınma hikayesinin de temeli olmuştur,” denildi. Bugün bilim ve teknolojideki gelişmeleri yakalayarak tüm dünyayla rekabet edebilen bir ülke olabilmek için bilimsel, çağdaş ve herkesi kapsayan bir eğitim seferberliğinin yeniden birinci öncelik haline getirilmesi gerektiği ifade edildi.

“Bize düşen daha müreffeh bir Türkiye yolunda çabalamak.”

İstanbul Ticaret Borsası (İSTİB) Başkanı Ali Kopuz, Türk milletinin bağımsızlık ve varoluş mücadelesinin simgesi olan Türkiye Cumhuriyeti’nin, Türk milleti için sadece bir yönetim biçimi değil, aynı zamanda bağımsızlığının da bir tezahürü olduğunu belirtti. Cumhuriyet’in ikinci yüzyılında üzerlerine düşen görevin, “kuruluşunda olduğu gibi bugün de şehitlerin kanıyla bedel ödedikleri Türkiye Cumhuriyeti’ne sahip çıkmak ve daha müreffeh bir Türkiye yolunda çabalamak” olduğunu ifade etti. Kopuz, “Her türlü teröre ve ona destek olan dahili ve harici bedhahlara geçit vermeyeceğimizi en güçlü biçimde göstermeliyiz. ‘Hazır ol cenge, eğer ister isen sulh-ü salâh’ düsturuyla büyük atılım yaptığımız, son teknolojiyle geliştirilmiş yerli ve milli savunma kabiliyetimiz ve dinamik beşeri sermayemizle oyun kuran bir ülke olma yolunda ilerlemekteyiz,” dedi.

“Her konuda gelişimi ve değişimi desteklemek üzere tüm gücümüzle çalışıyoruz.”

DenizBank Finansal Hizmetler Grubu Üst Yöneticisi (CEO) Hakan Ateş, borcunu ödemeyi bir görev bilen büyük bir aile olarak, Cumhuriyet’in değerlerini yaşatmak ve Türkiye’yi muasır medeniyetler seviyesine taşıyacak her konuda gelişimi ve değişimi desteklemek için tüm güçleriyle çalıştıklarını bildirdi. “Bütün bunları yaparken, ardımızdan gelen nesillerin üzerinde güvenle yaşam sürebileceği bir dünya için sorumluluklarımızı unutmuyoruz,” diyen Ateş, finans sektörünün Türkiye’nin yeşil ekonomiye geçiş ve karbonsuzlaşma sürecindeki rolüne dikkat çekti.