Dolar 34,5540
Euro 36,3295
Altın 2.921,14
BİST 9.659,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 11°C
Az Bulutlu
İstanbul
11°C
Az Bulutlu
Sal 11°C
Çar 12°C
Per 14°C
Cum 15°C

Akbank’tan Tahvil İhraç İzinleri ve Yasal İşlemler Hakkında Açıklama

Akbank, tahvil ihraç izinleri ve yasal işlemlerle ilgili güncel bilgileri paylaşıyor. Yatırımcılar için önemli detaylar ve süreçler hakkında kapsamlı bir açıklama. Finansta güvenilir kaynak arayanlar için ideal bir rehber.

Akbank’tan Tahvil İhraç İzinleri ve Yasal İşlemler Hakkında Açıklama
27 Ağustos 2024 23:25

Akbank’tan Yeni İhraç Tavanı Açıklamaları

Akbank, banka yönetim kurulunun yurt içinde ve yurt dışında gerçekleştirilecek çeşitli miktarlardaki ihraç tavanlarına ilişkin önemli bildirimlerde bulundu. Banka, Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptığı açıklamada, aşağıdaki hususları duyurdu:

  • Yurt Dışında Tahvil İhraç İzni: Banka, yurt dışında toplamda 2,5 milyar dolar veya muadili yabancı para veya Türk Lirası tutarında birden fazla tahvil ihraç etme izni almıştır. Bu tahviller, Bankaların Özkaynaklarına İlişkin Yönetmelik’te belirtilen niteliklere sahip ve özkaynak hesaplamasına dahil edilebilecek nitelikte olacaktır.
  • Yeşil/Sürdürülebilir Tahvil İhraç İzni: Uygun piyasa koşullarının oluşması durumunda, yurt dışında 1 yıllık dönem içerisinde 2,5 milyar dolar veya muadili yabancı para veya Türk Lirası tutarında birden fazla sayıda Yeşil/Sürdürülebilir tahvil ve/veya diğer sermaye piyasası araçlarını ihraç etme izni verilmiştir.
  • Yasal İşlemler için Yetki: Sermaye Piyasası Kurulu, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu ile diğer yetkili merciler nezdinde gerekli tüm yasal işlemlerin gerçekleştirilmesi amacıyla Genel Müdürlüğe yetki verilmesine karar verilmiştir.
  • Çeşitli Vadelere Sahip Borçlanma Araçları: Banka ayrıca, üçü 10 milyar lira ve biri 30 milyar lira olmak üzere, çeşitli vadelerde ve farklı türde borçlanma araçları için Sermaye Piyasası Kurulu ve diğer yetkili merciler nezdinde başvurular yapılarak gerekli izinlerin alınması ve diğer tüm yasal işlemlerin tamamlanması amacıyla Genel Müdürlüğe yetki verilmesi yönünde de karar almıştır.

Bu açıklamalar, Akbank’ın finansal piyasalarla olan etkileşimini güçlendirme ve sürdürülebilir finansman kaynaklarını artırma hedefi doğrultusunda önem taşımaktadır.