Dolar 34,2585
Euro 37,0894
Altın 3.003,80
BİST 8.714,69
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
18°C
Hafif Yağmurlu
Cum 19°C
Cts 20°C
Paz 19°C
Pts 19°C

BLC Group Başkanı Şahin Balcıoğlu’ndan Konkordato Uyarısı

BLC Group Başkanı Şahin Balcıoğlu, finansal zorluklar yaşayan şirketler için konkordato uyarısında bulundu. İş dünyasındaki gelişmeleri ve olası etkileri öğrenmek için makalemizi okuyun.

BLC Group Başkanı Şahin Balcıoğlu’ndan Konkordato Uyarısı
24 Eylül 2024 17:00

BLC Group Yönetim Kurulu Başkanı Şahin Balcıoğlu’ndan Konkordato Uyarısı

BLC Group Yönetim Kurulu Başkanı Şahin Balcıoğlu, Türkiye’deki konkordato sorununa dikkat çekerek önemli açıklamalarda bulundu. Bloomberg HT’ye verdiği demeçte, “Görünen bir gerçek var ki, bir sektörde yüzde 10 kazanç sağlarken, yüzde 60 ile bir yatırımı gerçekleştirmek mümkün değildir. Şu an itibarıyla yatırım yapılamıyor ve sanayi sektörü, ayakta kalmaya çalışıyor.” dedi.

Balcıoğlu, Türkiye’de bankacılık dışındaki sektörlerin çoğunun kaybeden konumda olduğunu belirterek, “Eğer Türkiye’de çok özel şeyler yapılmıyorsa, kazanan bir sektör bulmak oldukça zor. Bu durumu aşmamız gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

İstanbul’da bir firmanın konkordato ilan etmesinin, Anadolu’daki diğer firmaları nasıl etkilediğine de değinen Balcıoğlu, “İstanbul’da konkordato ilan eden bir firma, Anadolu’daki en az beş firmayı olumsuz etkiliyor. Bu beş firma, kendinden aşağıda yer alan en az 20 firmayı daha batırma potansiyeline sahip. Konkordato ilan eden şirketlerin ödememe hakkı bulunuyor. Dolayısıyla, bu firmalardan ödeme alamayan diğer firmalar da ödemelerini gerçekleştiremiyor.” dedi.

Balcıoğlu, bu durumun yıl sonuna kadar çarpan etkisi ile domino etkisi yaratabileceğini vurgulayarak, “Eğer bu durum önlenemezse, Türkiye’nin hem sanayisini hem de ticaretini ciddi anlamda tehdit altına alır. Sonuç olarak, birçok insanımız bu durumdan zarar görecektir.” şeklinde konuştu.

Konkordato İlanları 2024 Yılında Artış Gösterdi

Konkordatotakip.com verilerine göre, 2024 yılının ilk 8 ayında 1828 firma konkordato ilan etti. Özellikle Temmuz ayı itibarıyla, 2023 yılının toplam konkordato sayısını geride bırakan bu rakam, 2024’teki sıkıntılı sürecin bir göstergesi olarak öne çıkıyor. Geçen yıl, toplam 1516 konkordato kaydedilmişti. 2024 yılı Ağustos ayında ise 274 firma konkordato ilan etti. Son yıllarda en fazla konkordato ilanı, 3691 ile 2019 yılında gerçekleşmişti.