Dolar 34,6014
Euro 36,3773
Altın 2.923,25
BİST 9.659,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 11°C
Az Bulutlu
İstanbul
11°C
Az Bulutlu
Sal 11°C
Çar 12°C
Per 14°C
Cum 15°C

Dijital Ödemeler İçin Siber Güvenlik Pandemide Önem Kazandı

Dijital Ödemeler İçin Siber Güvenlik Pandemide Önem Kazandı
27 Temmuz 2021 15:02

Pandemide dijital ödemelerin odak noktası siber güvenlik oldu. Her iki KOBİ’den biri siber saldırıya maruz kalıyor. E-ticaret’de siber güvenlik geliştirmelerine ihtiyaç duyan firmalar yüzde 60’ın üzerinde.

Hızlı dijitalleşme, online satışları ve buna bağlı olarak da dijital ödemelerin kullanım sıklığını, salgın ise siber saldırıların sayısını artırdı. Güvenlik yapıları zayıf olan dijital işletmeler, veri güvenliği riskine sebep olan birçok sorunla karşılaşıyor. Ödeme sistemleri ve diğer dijital altyapıların iç içe geçtiği bu dönemde, yalnızca bir yapıyı değil bütünün güvenliğini sağlamaya odaklanmak önem arz ediyor.

Her İki KOBİ’den Biri Siber Saldırıya Maruz Kalıyor

Mastercard logo

Mastercard tarafından Türkiye’de yapılan araştırmalara göre her iki KOBİ’den biri, siber saldırılara maruz kalıyor. Bu KOBİ’lerin sadece %14’ü güçlü siber güvenlik duvarlarına sahip olduğunu düşünüyor. Bu noktada KOBİ’lere internet üzerinden cevaplayacakları ortalama 30 soruluk bir anket ve uzaktan teknik değerlendirme yapan Mastercard, KOBİ’lerin siber güvenlik olgunluk raporlarını çıkarıyor. KOBİ’lere siber güvenlik olgunluk seviyelerini yükseltmenin yöntemlerini anlatan firma, dijital ödemelerde hem tüketiciyi hem ticari işletmeleri hem de finansal kuruluşları koruyor.

E-Ticaret’de Siber Güvenlik Geliştirmelerine İhtiyaç Duyan Firmalar Yüzde 60’ın Üzerinde

Pandemi ile hızlanan siber saldırılar için uzun zamandır yoğun altyapı çalışmaları yürüten Mastercard, bu alanda sunduğu 3 teknoloji ile kurumların ve tüketicilerin güvenliğine zarar verebilecek risklerin tespiti ve önlenmesi üzerine çalışmalarını ve iş birliklerini sürdürüyor.

Cyber Quant: Siber Risklerin Finansal Maliyetini Hesaplayabilen Teknoloji

Cyber Quant ile bir kuruluşun siber güvenlik süreçleri, teknik altyapısı ve insan kaynağının güvenlik riskleri kuruluşun faaliyet alanına özel bir bakış açısıyla değerlendiriliyor. 50’den fazla siber güvenlik yetkinliğinin olgunluk seviyesini ve her birinin önemini ayrı ayrı değerlendirerek kritik güvenlik açıklarını tespit edip kurumlara özgü siber güvenlik riskleri ve muhtemel bir ihlalin mali etkisi hesaplanabiliyor.

Riskrecon: Dış Siber Saldırı Yüzeyini İzleyen Teknoloji

RiskRecon iş birliği ile kurumların dışarıya açık yapılarında karşılaşabileceği önemli güvenlik riskleri tespit edilebiliyor. Verimliliği artırmak ve riskleri azaltmak noktasında, değerlendirme hizmeti veren RiskRecon, 11 güvenlik alanı ve 41 güvenlik kriteri üzerinden kurumları kapsamlı bir araştırmaya tabi tutuyor. Tanımlanan risklerin yanı sıra yeni karşılaşılabilecek riskleri tespit edebilmek için sürekli takip hizmeti sağlıyor.

Nudata: Kullanıcısını Tanıyan Teknoloji

Alanında öncü teknoloji şirketi NuData’yı bünyesine katan Mastercard, kötü niyetli kişilerin kullanıcı bilgilerini kopyalama ihtimaline karşı altyapı sistemleri geliştiriyor. Bu altyapıyı kullanan dijital satış kanalları, dolandırıcılık işlemlerini kolaylıkla tespit edebiliyor. Dijital ödemelerde, kullanıcıların “Öde” butonuna basarken ekrana uyguladığı basınçtan, telefon tutuş açılarına kadar birçok davranış biçimini analiz edebilen sistem, kullanıcı tarafından gerçekleştirilmeyen işlemleri tespit ediyor.