Dolar 34,2764
Euro 37,0675
Altın 2.999,82
BİST 8.714,69
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
18°C
Hafif Yağmurlu
Cum 19°C
Cts 20°C
Paz 19°C
Pts 19°C

Enqura’nın FinTech Five ile Yapay Zekâ Tabanlı İnovasyonu ve Global Hedefleri

Enqura, FinTech Five ile yapay zekâ tabanlı inovasyonlarını ve küresel hedeflerini keşfedin. Teknolojinin finans dünyasındaki dönüşümüne dair en son gelişmeleri ve stratejileri öğrenin.

Enqura’nın FinTech Five ile Yapay Zekâ Tabanlı İnovasyonu ve Global Hedefleri
8 Ekim 2024 12:30

Enqura’nın Hedefleri ve Vizyonu

Yaklaşık on yıldır finans sektörüne yönelik yenilikçi teknolojiler geliştiren Enqura, 2028 yılına kadar unicorn (milyar dolar değerlemeye sahip şirket) statüsüne ulaşmayı hedefliyor. 16 ülkeye gerçekleştirdiği ihracat ile Türkiye’nin bu alandaki uluslararası markası olma yolunda emin adımlarla ilerleyen şirket, son dört yıldır tamamen ürün odaklı bir strateji izlemektedir. Bu yılın sonuna kadar birden fazla ülkede pazar liderliğine ulaşmayı amaçlayan Enqura, 2025 yılı itibariyle ise beş kıtaya yayılmayı planlıyor.

Seri A Yatırımı: Global Açılımı Hızlandıracak

Enqura, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından başlatılan Turcorn100 programına seçilerek, 2030 yılında Türkiye’nin ilk unicornları arasında yer alması beklenen 15 teknoloji şirketinden biri olmayı hedefliyor. Enqura Kurucusu ve CEO’su Metin Karabiber, bu hedef doğrultusunda global pazarda büyüme stratejisini hızlandırmak amacıyla Seri A yatırım turuna hazırlandıklarını duyurdu. Yerli ve uluslararası yatırımcılarla görüşmelerin sürdüğünü belirten Karabiber, “Garanti BBVA Partners Tech Programı, Mastercard Engage ve Visa İnovasyon Programı katılımlarından aldığımız desteklerle de büyüme sürecini hızlandırarak uluslararası pazarlara açılma fırsatlarını değerlendiriyoruz” dedi.

Yapay Zekâ Tabanlı Finansal Teknoloji İnovasyonu: Fintech Five

Enqura, fintek sektöründe köklü dönüşümlere öncülük ederek Türk teknolojisini global pazara ihraç etmeyi hedefliyor. Yenilikçi ürünleriyle sektördeki sınırları zorlayan ve geleceğe yönelik güçlü bir vizyonla ilerleyen şirket, 2024 yılı itibariyle ürün portföyünü Enqura FinTech Five ile tamamen yapay zekâ destekli hale getirmeyi planlıyor. Bu sayede finansal teknoloji ihracatında lider olmayı ve dünya çapında kabul gören çözümler geliştirmeyi amaçlayan Karabiber, sürekli gelişim ve inovasyon odağıyla Ar-Ge yatırımlarını aralıksız sürdürdüklerini ifade etti.

Enqura Genel Müdürü Hasan Emre Özgür, FinTech Five platformunun özelliklerini ve finansal ekosisteme sağladığı katkıyı şu şekilde açıkladı: “Sektörün karmaşık ihtiyaçlarını tek bir çatı altında karşılıyoruz. Bu sayede bir fintek veya dijital bankanın sıfırdan kurulumu için gerekli neredeyse tüm temel teknolojileri sağlamakla kalmıyor, aynı zamanda yasal ve operasyonel ihtiyaçlara da kapsamlı çözümler üretiyoruz. Finans sektöründe sıkça duyduğumuz ‘self servis’ kavramını modern bir perspektifle yeniden tanımlayarak ‘yapay zekâ destekli finansal servisler’ anlayışını öne çıkarıyoruz.”

FinTech Five, finans sektöründe faaliyet gösteren kurumların yapay zekâ destekli finansal servisleri en iyi müşteri deneyimiyle sunabilmesi amacıyla titizlikle tasarlandı. Bu platform, aşağıdaki ürünlerden oluşmaktadır:

  • EnQualify: Uzaktan kimlik tespiti
  • EnNovate: Mobil ve online dijital kanallar
  • EnWallet: Dijital cüzdan ve açık bankacılık
  • EnSecure: Çok faktörlü, güçlü kimlik doğrulama
  • EnConnect: Dijital asistan ve güvenli mesajlaşma

Bu ürünler, Enqura müşterilerine daha kişiselleştirilmiş hizmetler sunma, maliyetleri düşürme ve karar alma süreçlerini hızlandırma imkânı tanırken, şirketlerin tek bir teknolojik altyapı üzerinden entegre ve verimli hizmetler almasını sağlıyor. Platform, birden fazla tedarikçi zorunluluğunu ortadan kaldırarak tüm finansal teknoloji ihtiyaçlarını tek bir noktadan karşılayarak sektörde fark yaratıyor.