Dolar 34,2764
Euro 37,0675
Altın 2.999,82
BİST 8.714,69
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
18°C
Hafif Yağmurlu
Cum 19°C
Cts 20°C
Paz 19°C
Pts 19°C

Gündem ve Etkinlikler: Türkiye’nin Diplomasi ve Ekonomi Faaliyetleri

Türkiye’nin diplomasi ve ekonomi faaliyetlerini derinlemesine inceleyen bu içerik, güncel gelişmeleri ve etkinlikleri ele alarak, ülkemizin uluslararası arenadaki rolünü ve stratejilerini keşfetmenizi sağlıyor.

Gündem ve Etkinlikler: Türkiye’nin Diplomasi ve Ekonomi Faaliyetleri
10 Ekim 2024 06:30

GÜNDEM VE ETKİNLİKLER

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Arnavutluk Cumhurbaşkanı Bayram Begay ile baş başa görüşme gerçekleştirecek. Ayrıca, heyetler arası görüşmelerde bulunacak ve Arnavutluk Başbakanı Edi Rama ile bir araya gelecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi İkinci Toplantısı’na katılacak, bu toplantıda çeşitli anlaşmaların imza töreni gerçekleştirilecek ve ortak bir basın toplantısı düzenlenecek. Bunun yanı sıra, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tiran’da Namazgah Camisi’nin açılışına da iştirak edecek.

2- Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, Gazi Üniversitesi Akademik Yılı Açılış Programı’na katılacak. Bu etkinlik Ankara’da saat 10.30’da gerçekleştirilecek.

3- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Çanakkale Şehitler Abidesi’ni ziyaret ederek anma etkinliklerine katılacak. Ardından, Çanakkale Belediyesi’ni ziyaret edecek ve son olarak bir Halk Buluşması programına iştirak edecek. Bu etkinlikler Çanakkale’de saat 16.00 ve 18.00’de düzenlenecek.

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

  • 1- Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Mudanya Üniversitesi 2024-2025 Akademik Yılı Açılış Töreni’ne katılacak. Ayrıca, Bursa Adli Tıp Grup Başkanlığı Hizmet Binası’nın açılışını gerçekleştirecek ve Bursa Valiliği’ni ziyaret edecek. Bu programlar Bursa’da sırasıyla 10.30, 14.00 ve 15.30’da yapılacak.
  • 2- Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Bakü’de Pre-COP29 etkinliğine katılacak.
  • 3- Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Ankara’da Ateş Serbest Tatbikatı-2024’e iştirak edecek.
  • 4- CHP Genel Başkan Yardımcıları Ulaş Karasu ve Suat Özçağdaş, parti genel merkezinde ayrı ayrı basın toplantıları düzenleyecek. Bu toplantılar Ankara’da 11.00 ve 12.30’da gerçekleştirilecek.
  • 5- TBMM Genel Kurulu’nda, Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi’nin görüşmelerine devam edilecek. Bu görüşmeler TBMM’de saat 14.00’te başlayacak.

EKONOMİ FİNANS

  • 1- Türkiye İstatistik Kurumu, ağustos ayına ilişkin sanayi üretim endeksi, inşaat maliyet endeksi ve iş gücü istatistikleri ile 2023 dönemine ait gelir dağılımı verilerini açıklayacak. Bu açıklama Ankara’da saat 10.00’da yapılacak.
  • 2- Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, haftalık bankacılık sektörü verilerini duyuracak. Bu duyuru da Ankara’da saat 14.00’te gerçekleştirilecek.
  • 3- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, haftalık para ve banka istatistiklerini açıklayacak. Bu raporun açıklanması Ankara’da saat 14.30’da gerçekleşecek.

DÜNYA DİPLOMASİ

1- İsrail’in Gazze Şeridi ve Lübnan’a yönelik saldırılarına ilişkin gelişmeler dikkatle izleniyor. Bu durum, Gazze, Kudüs ve Beyrut bölgelerinde gerginliğe yol açmaktadır.