Dolar 34,2589
Euro 37,0868
Altın 3.004,07
BİST 8.714,69
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
18°C
Hafif Yağmurlu
Cum 19°C
Cts 20°C
Paz 19°C
Pts 19°C

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’ten Ödemeler Dengesi Değerlendirmesi

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ödemeler dengesi ile ilgili kritik değerlendirmelerde bulundu. Türkiye ekonomisinin mevcut durumu, dış ticaret dengesi ve gelecekteki beklentiler hakkında kapsamlı bilgiler edinin.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’ten Ödemeler Dengesi Değerlendirmesi
13 Eylül 2024 00:30

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabı üzerinden ödemeler dengesi verilerini değerlendirerek önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Şimşek, “Uygulamaya koyduğumuz programımıza olan güven sayesinde, sermaye girişleri (rezerv hariç net hata ve noksan dahil) son bir yılda toplam 43,3 milyar dolara ulaştı” dedi.

Temmuz ayında, son 10 yılın en yüksek aylık portföy girişi‘nin gerçekleştiğini belirten Şimşek, “Geçtiğimiz yıl sadece yüzde 0,5‘e kadar gerileyen yurt dışı yerleşiklerin Devlet İç Borçlanma Senedi stokundaki payı, bu yıl temmuz ayında yüzde 8,7‘ye yükseldi” ifadelerini kullandı.

Bankacılık ve reel sektörün tahvil dahil dış borç çevirme oranlarının geçen yılın ilk beş ayında sırasıyla yüzde 97 ve yüzde 73 seviyelerinde olduğunu hatırlatan Şimşek, “Temmuz ayında yıllıklandırılmış oranlar sırasıyla yüzde 162 ve yüzde 121‘e yükseldi” şeklinde konuştu.