Dolar 34,2764
Euro 37,0675
Altın 2.999,82
BİST 8.714,69
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
18°C
Hafif Yağmurlu
Cum 19°C
Cts 20°C
Paz 19°C
Pts 19°C

İş Bankası ve GDZ Elektrik’ten Yurt Dışında İhraç Onayları

İş Bankası ve GDZ Elektrik, yurt dışında ihracat onayları alarak uluslararası pazarda büyümeyi hedefliyor. Bu gelişmelerin detayları ve etkileri hakkında bilgi edinin.

İş Bankası ve GDZ Elektrik’ten Yurt Dışında İhraç Onayları
29 Ağustos 2024 09:00

İş Bankası ve Diğer Önemli İhraç Onayları

Türkiye İş Bankası, yurt dışında gerçekleştirilmek üzere toplamda 3 milyar dolar tavanlı yeşil tahvil ihracı için Sermaye Piyasası Kurulu‘ndan (SPK) onay aldı. Bu önemli adım, bankanın sürdürülebilir projelere finansman sağlama konusundaki kararlılığını bir kez daha ortaya koyuyor.

SPK bülteninde yer alan bilgilere göre, GDZ Elektrik de yurt dışında 750 milyon dolar tutarında tahvil ihracı için gerekli onayı aldı. Bu süreç, elektrik sektöründeki projelerin finansmanını desteklemek amacıyla yürütülüyor.

Ayrıca, Türk Ekonomi Bankası (TEB)’nin de 300 milyon dolar kadar yurt dışı sermaye benzeri borçlanma aracı ihracı için onay aldığı belirtildi. Bu tür finansman araçları, bankaların sermaye yapısını güçlendirmeye yönelik önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

  • İş Bankası: 3 milyar dolar tavanlı yeşil tahvil ihracı onayı
  • GDZ Elektrik: 750 milyon dolar tahvil ihracı onayı
  • TEB: 300 milyon dolar yurt dışı sermaye benzeri borçlanma aracı onayı