Dolar 34,2634
Euro 37,0816
Altın 2.997,13
BİST 8.714,69
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
18°C
Hafif Yağmurlu
Cum 19°C
Cts 20°C
Paz 19°C
Pts 19°C

Migros Grubu İcra Başkanı Özgür Tort’un Finansal Değerlendirmeleri ve Gelecek Planları

Migros Grubu İcra Başkanı Özgür Tort, finansal değerlendirmeleri ve gelecek planlarıyla şirketin büyüme stratejilerini paylaşıyor. Sektördeki yenilikçi yaklaşımları ve hedefleri hakkında bilgi edinin.

Migros Grubu İcra Başkanı Özgür Tort’un Finansal Değerlendirmeleri ve Gelecek Planları
1 Ekim 2024 18:30

Migros Grubu İcra Başkanı Özgür Tort’un Değerlendirmeleri

Migros’un mali durumu ve stratejik hedefleri üzerine Bloomberg HT’ye özel açıklamalarda bulunan Migros Grubu İcra Başkanı Özgür Tort, şirketin finansal görünümünü ve geleceğe yönelik planlarını detaylandırdı. Tort, “Migros, parasal sıkılaşma politikasına uygun olarak özellikle stok yönetiminde son derece titiz bir yaklaşım sergiliyor. İlk altı aylık mali sonuçlarımız da bu hassasiyetin olumlu yansımalarını gösteriyor. Geçmişte yaşanan yüksek enflasyonun yol açtığı maliyet artışları, operasyonel giderlerimizi artıran bir etken oldu; ancak bu durum yılın ikinci yarısında dengeleniyor.” şeklinde konuştu.

Yeni Mağaza ve E-Ticaret Hedefleri

Tort, bu yıl açılması planlanan yeni mağaza ve e-ticaret faaliyetleri hakkında da bilgi verdi. “Bu yıl 350’ye yakın yeni mağaza açmayı hedefliyoruz. Şu anda 3500 civarında mağazamız mevcut ve yıl sonunda bu sayının 3650’ye ulaşmasını öngörüyoruz. E-ticaretin ciroya katkısı ise yüzde 20’ler seviyesine ulaştı. Migros’un gerçekleştirdiği işlemlerin yaklaşık üçte biri dijital kanallar üzerinden, üçte ikisi ise fiziksel mağazalardan geliyor. Bu da bizi klasik bir perakende şirketinden, perakende teknoloji şirketine dönüşme yolunda ilerletiyor.” dedi.

Nakit Yönetimi ve Ödeme Sistemleri

Tort, nakit kapasitelerini dengelemek için vade farkları ve kredi kartı faizlerini nasıl yönettiklerini de açıkladı. “Fiziksel mağazalarımızda kredi kartı kullanımı yüzde 85’in üzerinde. Bu nedenle ödeme sistemlerine ciddi yatırımlar yapıyoruz. ‘Moneypay’ adı altında bir iştirakimiz var ve bu alanda önemli bir büyüme hedefliyoruz. Müşterilerimizin ödemelerini ve iadelerini çok daha hızlı bir şekilde gerçekleştirebiliyoruz.” diye ekledi.

Migros’un Enflasyon Verileri

Migros’un enflasyon oranları hakkında da bilgi veren Tort, “Eylül ayı itibarıyla bizim enflasyon oranımız sıfır. Yıllık enflasyonumuz ise yüzde 47-48 seviyelerinde seyrediyor ve bu oran manşet enflasyonun altında. Migros’un cirosunun yüzde 78’i tarıma dayalı ürünlerden oluşuyor. Bu da tarım bizim işimiz ve ürünlerimizde düşen enflasyon trendlerini gözlemliyoruz.” şeklinde konuştu. Ayrıca, “Stoklarımızı azaltırken ürün bulunabilirliğimizi artırmaya yönelik çabalarımız devam ediyor. 1 Ekim itibarıyla BIST 30 endeksi içerisinde yeniden yer almaya başladık. Elektrik üretimimizin üçte birini karşılayabilmek için 160 megawattlık bir yatırım planımız var.” ifadelerini kullandı.