Dolar 34,5987
Euro 36,3019
Altın 2.980,44
BİST 9.651,55
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 11°C
Az Bulutlu
İstanbul
11°C
Az Bulutlu
Sal 11°C
Çar 13°C
Per 15°C
Cum 14°C

Ukrayna’nın ATACMS Füzesi ile İlk Saldırısı ve Piyasalara Etkisi

Ukrayna’nın ATACMS füzesi ile gerçekleştirdiği ilk saldırının detaylarını ve bu olayın piyasalara olan etkilerini keşfedin. Stratejik gelişmelerin ekonomik yansımalarını analiz eden kapsamlı bir içerik.

Ukrayna’nın ATACMS Füzesi ile İlk Saldırısı ve Piyasalara Etkisi
23 Kasım 2024 01:30

Ukrayna’nın ATACMS Füzesi ile İlk Saldırısı

Ukrayna, ATACMS füzesi ile ilk kez Rusya’nın hedeflerini vurdu. Bu önemli gelişmenin ardından euro/dolar paritesi %0,5 oranında bir düşüş yaşarken, Avrupa’da gösterge endeks olan Stoxx 600’de kayıplar %1’e kadar ulaştı. Bu düşüşte, bankalar ve otomotiv sektöründeki hisseler öncü rol üstlendi.

Ayrıca, güvenli liman olarak kabul edilen hazine tahvilleri ve yen gibi para birimleri değer kazandı. Almanya’nın 10 yıllık tahvil faizi ise 10 baz puan düşerek %2,7 seviyesine geriledi. Fransa’daki Saxo Bank’tan Andrea Tueni, yaşanan gelişmeleri değerlendirerek, “Gelişmeler pek iç açıcı değil. Durum daha da kötüleşebilir; yatırımcıların bu duruma göre hareket etmeleri gerekiyor.” dedi.

Öte yandan, eski ABD Başkanı Donald Trump’ın Beyaz Saray’a dönüşüyle birlikte uygulayabileceği potansiyel tarifeler ve diğer politikalar, Avrupa hisse senetleri üzerinde ciddi bir baskı oluşturuyor. Son dört haftadır hisse senetleri sürekli bir düşüş kaydetti. Dolardaki artış ve Çin ekonomisindeki yavaşlama da, başta Avrupa olmak üzere küresel piyasalarda baskı unsuru olmaya devam ediyor.