Dolar 34,2613
Euro 37,0549
Altın 3.012,23
BİST 8.779,05
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 20°C
Paz 19°C
Pts 19°C

Wall Street Endeksleri ve ABD Banka Bilanço Sezonu

Wall Street endeksleri ve ABD banka bilanço sezonunu keşfedin. Ekonomik veriler, piyasa dalgalanmaları ve finansal raporların etkileri hakkında güncel bilgiler edinin. Yatırım kararlarınızda doğru yönü bulmanıza yardımcı olun.

Wall Street Endeksleri ve ABD Banka Bilanço Sezonu
11 Ekim 2024 10:00

Wall Street Endeksleri ve Küresel Piyasalar

ABD’de açıklanan güçlü tüketici enflasyonu verileri, Wall Street endekslerinin günü hafif ekside kapatmasına neden oldu. Ancak yeni işlem gününde, ABD vadeli endeksleri yükseliş kaydetti. Asya piyasaları, hafta sonu yaklaşırken Çin Maliye Bakanlığı’nın yapacağı açıklama öncesinde karışık bir seyir izliyor. Hong Kong borsası, resmi tatil nedeniyle haftanın son işlem gününde kapalı kalırken, Çin CSI 300 endeksi yüzde 2 oranında bir düşüş gösterdi. Öte yandan, Japonya’nın Nikkei 225 endeksi olumlu bir performans sergileyerek diğerlerinden ayrıştı.

ABD Hazine tahvilleri, Perşembe günü iki yıllık getirinin 6 baz puan, 10 yıllık getirinin ise 1 baz puan düşmesinin ardından erken Asya işlemlerinde yatay bir seyir izliyor. Bloomberg Dolar Endeksi, haftanın son işlem gününde yatay bir seyir izlese de, hafta başından bu yana yüzde 0,41 oranında bir artış göstermiş durumda.

ABD’de Banka Bilanço Sezonu Başlıyor

ABD Merkez Bankası’nın faiz oranlarını düşürmeye başlamasıyla birlikte, açıklanan bazı güçlü ekonomik verilerin belirsizliği artırdığı bir ortamda Wall Street bankaları bilançolarını açıklamaya hazırlanıyor. Bu süreçte JPMorgan Chase & Co. ve Wells Fargo & Co., bilanço sezonunu başlatacak olan ilk bankalar arasında yer alıyor. Citigroup Inc., Morgan Stanley, Goldman Sachs Group Inc. ve Bank of America Corp. gibi diğer önemli bankalar da gelecek hafta takip edilecek.

Bankaların üç aylık finansal tabloları, hem tüketicilerin hem de diğer şirketlerin ekonomik durumu hakkında önemli bilgiler sunacak. ABD’deki banka hisseleri, yetkililerin faiz indirim döngüsüne ilişkin iyimserliğin etkisiyle üçüncü çeyrekte neredeyse yüzde 10 oranında bir artış gösterdi. Bloomberg Intelligence verilerine göre, bankalar S&P 500 içinde en yüksek gelirlerin açıklandığı ikinci alt endeks olma özelliğini taşıyor ve S&P 500 Endeksi’ni geride bırakmayı başardı.

Şimdi, gözler ABD’de faiz oranlarının yirmi yılın en yüksek seviyesinden aşağı inmesiyle birlikte net faiz geliri, kredi ve mevduat büyümesi, kredi kalitesi ve tüketici harcamalarındaki esnekliğin nasıl şekilleneceğine çevrildi. Ancak, Fed’in Eylül ayındaki yarım puanlık faiz indirimi, üçüncü çeyrek faiz gelirleri üzerinde önemli bir etki yaratamayacak kadar geç gerçekleşti. Dolayısıyla, dikkatler büyük ölçüde dördüncü çeyrek ve sonrasına ilişkin ekonomik görünüm üzerinde yoğunlaşacak.

Öte yandan, Eylül ayında JPMorgan Başkanı ve Operasyon Direktörü Daniel Pinto, yatırımcıları analistlerin faizlerin düşmeye başlamasıyla birlikte gelecek yılın giderleri ve net faiz gelirine dair tahminlerinde aşırı iyimser davrandıkları konusunda uyarmıştı.