Dolar 34,2589
Euro 37,0868
Altın 3.004,07
BİST 8.714,69
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
18°C
Hafif Yağmurlu
Cum 19°C
Cts 20°C
Paz 19°C
Pts 19°C

Yabancı Bankaların Türkiye Temasları ve Ekonomi Yönetimi ile Görüşmeleri

Yabancı bankaların Türkiye’deki temasları, ekonomi yönetimi ile ilgili görüşmeleri ve etkileri üzerine derinlemesine bir analiz. Türkiye’nin finansal stratejileri ve uluslararası ilişkileri hakkında bilgi edinin.

Yabancı Bankaların Türkiye Temasları ve Ekonomi Yönetimi ile Görüşmeleri
1 Ekim 2024 09:30

BLOOMBERG HT ÖZEL

Türkiye ile yabancı bankalar arasında son dönemde artan yoğunluk, bu hafta Türkiye’deki temaslarla devam edecek. Bloomberg HT’nin edindiği bilgilere göre, Deutsche Bank, JPMorgan, Standard Chartered ve HSBC’nin ekipleri bu hafta Türkiye’ye gelecek. Bu yabancı banka ekipleri, ekonomi yönetimi ve çeşitli kurumlarla önemli görüşmeler gerçekleştirecek.

Ayrıca, dört bankanın ekonomistlerle de çeşitli toplantılar yapacağı ifade ediliyor. Türkiye, önümüzdeki hafta da iki kredi derecelendirme kuruluşunu ağırlayacak. S&P ve Moody’s’in Türkiye ile ilgili farklı konularda temaslarda bulunacağı bildirildi.

Geçtiğimiz günlerde, ekonomi yönetimi New York’ta Goldman Sachs ve Citi genel merkezlerinde yabancı yatırımcılarla bir araya geldi. Bu toplantılarda, ekonomi yönetimi 2025 yılı için enflasyonun yüzde 20’nin altına düşeceği öngörüsünü paylaştı. Bunun yanı sıra, yüzde 2’nin altında bir cari açık ve yüzde 3’ün altında bir bütçe açığı tahmininde bulundu. Ekonomi yönetimi, ayrıca yeni bir not artırımı beklentisinin de mevcut olduğunu belirtti.

Citi’deki toplantıda, uzun vadeli bono yatırımcılarının enflasyon konusundaki beklentilerine yönelik sorular sorduğu, yatırımcıların uzun vadeli kağıtlara yönelik pozisyonlarını, enflasyondaki düşüş eğilimi netleştikçe artırabileceklerine dair görüş belirttikleri ifade edildi.

Toplantılarda Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan da sunumlar yaptı. Yatırımcılardan gelen sorulara verdiği yanıtlarda, Orta Vadeli Program (OVP) ve atılan adımların sonuçları hakkında önemli yorumlarda bulunduğu belirtildi.