Dolar 34,2606
Euro 37,1138
Altın 3.015,90
BİST 8.852,81
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 20°C
Paz 20°C
Pts 19°C

Deutsche Bank devlet desteği almadan Covid-19 krizini aşmak istiyor

Deutsche Bank devlet desteği almadan Covid-19 krizini aşmak istiyor
20 Mayıs 2020 20:09

Deutsche Bank’ın Covid-19 salgını sebebiyle elektronik etrafta yapılan senelik genel heyet buluşmasında konuşan bankanın Üst İdareyicisi CEO Christian Sewing, paydaşların bankanın corona virüs salgını ile başa çıkmak için devlet desteğine gereksinim dinleyeceği istikametindeki evhamlarını gidererek, bankanın birkaç sene evveline göre çok daha eforlu konumda olduğunu söyledi.

Sewing, paydaşların devlet takviyeyi lüzumu olup olmadığı mevzusunda suallerini yanıtlarken “Sağlam anapara tabanı ve likidite ile beraber stratejik yine tertip etmemiz sayesinde, Deutsche Bank bugün birkaç sene evveline göre çok daha eforlu bir konumda bulunuyor. Bu sebeple, mevcut civarın neden olduğu güçlükleri aşmak için iyi bir ekipmana sahibiz” ifadesini kullandı.

Bankasının birleşme ve satın almalarda “etkin bir rol” oynamak istediğini vurgulayan Sewing, “Avrupa konsolidasyonunda lider bir rol oynamak istiyorsak bugünden daha karlı olmalıyız” değerlendirmesinde bulundu.

PAYLARI BEDEL KAYBETMEYE DEVAM EDİYOR

2009 finansal krizden bu yana derlenmeye çalışan banka geçen sene 5,7 milyar avro hasar söylemişti. Bu bankanın üst üste beşinci senelik hasarı olarak kayıtlara geçmişti.

Hasar söylemesinden sonra gelen tenkitler karşısında Deutsche Bank fiyat sistemini revize edeceğini söylemişti.

Bazı analistler ve yatırımcılar Covid-19 salgınının bankanın yine yapılandırma mücadelelerini durdurabileceğinden evham ettiği de ifade ederek, devlet desteğine lüzumu olabileceği evhamı taşıyordu.

1870’te kurulan Deutsche Bank, 2022’ye kadar 18 bin çalışanının işten çıkarılacağını duyurmuştu. Bankanın payları, Covid-19 salgının tesiriyle 14 Şubat 2020’den beri yüzde 33’den fazla bedel kaybederek 6,71 avroya geriledi. 14 Şubat 2020’de bankanın payı 10,16 euro seviyesinde operasyon görüyordu.

ETİKETLER: ,