Dolar 34,2617
Euro 37,0456
Altın 3.013,19
BİST 8.714,69
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 20°C
Paz 19°C
Pts 19°C

ABD Ekonomisi İçin Resesyon Olasılıkları Artıyor

ABD ekonomisinde resesyon olasılıkları artıyor. Ekonomik göstergeler, piyasa dinamikleri ve uzman görüşleri ışığında, Amerikan ekonomisinin geleceği hakkında bilinmesi gerekenler. Detaylar için makalemizi okuyun.

ABD Ekonomisi İçin Resesyon Olasılıkları Artıyor
15 Ağustos 2024 05:00

Resesyon Olasılıkları Üzerine Piyasa Sinyalleri

Goldman Sachs ve JPMorgan’ın tahvil ile hisse senedi piyasalarındaki güncel sinyalleri, ABD ekonomisinin resesyona girme olasılığının kayda değer şekilde arttığını göstermektedir. Goldman Sachs’a göre, hisse senedi ve tahvil piyasaları, ABD’nin resesyona girme ihtimalini %41 olarak tahmin ediyor. Bu oran, nisan ayında %29 seviyesindeydi ve bu artış, piyasalardaki dinamiklerin değiştiğini ortaya koyuyor.

Goldman Sachs, bu artışın nedenlerini şu şekilde açıklıyor:

  • Piyasaların, Federal Rezerv’in daha agresif faiz indirimleri yapacağına olan inancı.
  • Bazı hisse senetlerinin gösterdiği zayıf performans.

Öte yandan, JPMorgan’ın benzer bir modeli, ABD Hazine tahvillerindeki keskin yeniden fiyatlama nedeniyle, mart ayından bu yana %20 seviyesinde olan resesyon ihtimalini %31 olarak güncelledi. JPMorgan stratejisti Nikolaos Panigirtzoglou, bankanın modelindeki resesyon riskinin, geçen ay açıklanan zayıf tarım dışı istihdam verisinin ardından fiyatlanan faiz indirimlerinin boyutunu yansıttığını belirtti.

Ancak, ekonomistlerin resesyon beklentileri, piyasalardaki artış ile aynı oranda yükselmedi. Bloomberg tarafından hesaplanan ve 2023 yılında neredeyse %70’e ulaşan ABD Resesyon Olasılığı Tahmini, nisan ayından bu yana %30 seviyesinde sabit kalmaya devam ediyor.