Dolar 34,2613
Euro 37,0549
Altın 3.012,23
BİST 8.779,05
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 20°C
Paz 19°C
Pts 19°C

ABD Temmuz Ayı Perakende Satış Verileri

ABD Temmuz ayı perakende satış verileri, tüketici harcamaları ve ekonomik trendler hakkında önemli bilgiler sunuyor. Bu veriler, piyasa dinamiklerini anlamak ve yatırım kararları almak için kritik bir kaynak niteliğinde.

ABD Temmuz Ayı Perakende Satış Verileri
17 Ağustos 2024 00:05

ABD Temmuz Perakende Satış Verileri Açıklandı

ABD Ticaret Bakanlığı, Temmuz ayına ait perakende satış verilerini kamuoyuyla paylaştı. Verilere göre, perakende satışlar Temmuz ayında bir önceki aya göre yüzde 1 oranında bir artış gösterdi. Piyasa analistlerinin beklentisi ise bu dönemdeki artışın yüzde 0,4 olacağı yönündeydi. Ayrıca, Haziran ayı perakende satış verisi de gözden geçirilerek 0’dan eksi yüzde 0,2‘ye revize edildi.

Diğer yandan, otomobil bayilerine yönelik olarak gerçekleştirilen bir siber saldırı, Haziran ayında otomobil satışlarında önemli bir düşüşe neden olmuştu. Ancak, Temmuz ayında bu satışlar toparlanma göstermiştir. Otomobiller ve benzin istasyonları hariç tutularak yapılan hesaplamalarda, satışların yüzde 0,4 oranında bir artış kaydettiği gözlemlenmiştir.

Elektronik ve ev aletleri sektörü de bu dönemde güçlü kazanımlar elde etti. E-ticaret satışları ise ılımlı bir artış gösterirken, bu durumun muhtemelen Amazon.com Inc.‘in Prime Day kampanyası ve Walmart Inc. ile Target Corp.‘un gerçekleştirdiği diğer promosyonlarla ilgili olduğu düşünülüyor.

Bununla birlikte, pandemi süresince biriken tasarrufların büyük ölçüde tükendiği ve ücret artışlarının azaldığı göz önüne alındığında, birçok Amerikalı’nın alımlarını desteklemek için giderek daha fazla kredi kartı ve diğer kredi türlerine başvurduğu görülmektedir.