Dolar 34,2613
Euro 37,0549
Altın 3.012,23
BİST 8.779,05
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 20°C
Paz 19°C
Pts 19°C

Aselsan ve Anadolu Deniz İnşaat’tan 32 Milyon Euro Değerinde Sözleşme

Aselsan ve Anadolu Deniz İnşaat, 32 milyon Euro değerinde yeni bir sözleşme imzaladı. Bu stratejik iş birliği, savunma sanayisinde önemli bir adım olarak öne çıkıyor. Detaylar için yazımıza göz atın!

Aselsan ve Anadolu Deniz İnşaat’tan 32 Milyon Euro Değerinde Sözleşme
16 Ağustos 2024 06:30

Aselsan ve Anadolu Deniz İnşaat’tan Önemli Sözleşme

Aselsan, savunma sanayisinde önemli bir adım daha atarak, Anadolu Deniz İnşaat Kızakları Sanayi ve Ticaret AŞ ile 32 milyon euro değerinde bir sözleşme imzaladı. Bu anlaşma, Türkiye’nin deniz savunma kapasitesini güçlendirme hedefleri doğrultusunda büyük bir öneme sahip.

Aselsan tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda (KAP) yapılan açıklamada, “Yeni Tip Süratli Çıkarma Gemileri” ihtiyacı için Aselsan Savaş Sistemleri satışına ilişkin detaylar paylaşıldı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

  • Sözleşme Değeri: 32 milyon euro
  • Proje Kapsamı: Yeni Tip Süratli Çıkarma Gemileri için savaş sistemleri
  • Teslimat Tarihleri: 2025-2026 yılları arasında gerçekleştirilecektir

Bu anlaşma, Aselsan’ın deniz platformları üzerindeki savaş sistemleri konusundaki uzmanlığını pekiştirirken, Türkiye’nin deniz gücünü artırma çabalarına da katkı sağlayacaktır. Savunma sanayisinde yerli üretimin önemi her geçen gün artarken, bu tür sözleşmelerin sayısının artması beklenmektedir.