Dolar 34,2617
Euro 37,0456
Altın 3.013,19
BİST 8.714,69
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 20°C
Paz 19°C
Pts 19°C

Asya Pasifik Piyasalarında Yükseliş: Japonya ve Güney Kore Hisseleri Artış Gösterdi

Asya Pasifik piyasalarında dikkat çekici bir yükseliş yaşanıyor. Japonya ve Güney Kore hisseleri, yatırımcılara umut verici artışlar gösterdi. Bu trendin arkasındaki nedenleri keşfedin ve piyasalardaki gelişmeleri takip edin.

Asya Pasifik Piyasalarında Yükseliş: Japonya ve Güney Kore Hisseleri Artış Gösterdi
18 Ağustos 2024 00:32

Asya Pasifik Piyasalarında Yükseliş

Asya Pasifik piyasalarında, Japonya hisseleri Cuma günü önemli bir yükseliş gösterdi. Wall Street’te açıklanan ekonomik verilerin, resesyon korkularını hafiflettiği bir ortamda, Nikkei 225 ve Topix endeksleri son dört yılın en iyi haftasını geçirmeye hazırlanıyor ve her ikisi de yüzde 2’nin üzerinde bir artış kaydetti.

Asya genelinde, Singapur’un petrol dışı yurt içi ihracatı Temmuz ayında yıllık bazda yüzde 15,7 oranında bir artış gösterdi. Bu, Haziran ayında kaydedilen yüzde 8,8’lik düşüşle karşılaştırıldığında, analistlerin beklediği yüzde 1,2’lik büyümeyi büyük ölçüde aştı. Toplam ticaret, hem ihracat hem de ithalatın artmasıyla birlikte, Haziran ayındaki yüzde 1,2’lik artışın üzerine çıkarak Temmuz 2024 itibarıyla yüzde 13,7 oranında bir yükseliş gösterdi.

Güney Kore’de, Kospi endeksi resmi tatilden dönerek yüzde 1,8’lik bir artışla işlem görürken, daha küçük ölçekli Kosdaq da yüzde 1,13’lük bir yükseliş kaydetti. Avustralya’nın S&P/ASX 200 endeksi ise yüzde 1,3’lük daha modest bir kazanç sağladı. Cuma günü, Avustralya Merkez Bankası (RBA) Başkanı Michelle Bullock, piyasaların ABD ve Avustralya’daki enflasyon sonuçlarının ardından faiz indirimi beklentilerini gündeme getirdiğini belirtti. Ancak, faiz indirimlerini düşünmenin hâlâ “erken” olduğunu vurguladı.

  • Enflasyonun hâlâ “çok yüksek” olduğunu
  • Gelecek yılın sonuna kadar RBA’nın yüzde 2 ila yüzde 3 hedef aralığının tepesine çıkmasının beklenmediğini ifade etti.

Hong Kong’un Hang Seng endeksi yüzde 1,09 artış gösterirken, Çin’in CSI 300 endeksi de yüzde 0,15 oranında bir yükseliş kaydetti. Ayrıca, Tayvan ve Hong Kong’un ikinci çeyrek GSYİH verileri, piyasa saatlerinden sonra açıklanacak.