Dolar 34,2617
Euro 37,0456
Altın 3.013,19
BİST 8.714,69
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 20°C
Paz 19°C
Pts 19°C

Chicago Fed Başkanı Goolsbee’den İşgücü Piyasası ve Enflasyon Üzerine Açıklamalar

Chicago Fed Başkanı Goolsbee, işgücü piyasası ve enflasyon üzerine önemli açıklamalarda bulundu. Ekonomik göstergeler ve piyasa dinamikleri hakkında derinlemesine analizler için makalemizi okuyun.

Chicago Fed Başkanı Goolsbee’den İşgücü Piyasası ve Enflasyon Üzerine Açıklamalar
18 Ağustos 2024 03:00

Chicago Fed Başkanı Goolsbee’den İşgücü Piyasası ve Enflasyon Açıklamaları

Chicago Federal Reserve Başkanı Austan Goolsbee, son dönemde yayımlanan istihdam verilerinin hayal kırıklığı yarattığını belirterek, enflasyon konusundan ziyade işgücü piyasasına dair endişelerinin arttığını ifade etti. Goolsbee, Bloomberg News ile gerçekleştirdiği röportajda, mevcut faiz oranlarının “çok kısıtlayıcı” olduğunu vurguladı ve bu durumun yalnızca ekonominin aşırı ısınma riskine girmesi halinde uygun olabileceğini dile getirdi.

Enflasyon ile işgücü piyasasındaki riskler arasındaki dengeyi sorgulayan Goolsbee, “Görünüşe bakılırsa, istihdam tarafıyla ilgili daha fazla endişeleniyorum” şeklinde konuştu. Bu açıklamalar, Fed Başkanı Jerome Powell ve diğer politika yapıcıların, yüksek enflasyonu kontrol altına almanın yanı sıra istihdam piyasasındaki olumsuz gelişmeleri önlemeye yönelik artan bir dikkat gösterdiklerini ortaya koyuyor.

Goolsbee, Eylül ayındaki Fed toplantısında faiz indirimine ilişkin olasılıklar ve boyutuyla ilgili yorum yapmaktan kaçındı. Ancak, bu konu, yatırımcılar ve ekonomi analistleri tarafından yakından takip ediliyor. İşgücü piyasasındaki belirsizliklerin, genel ekonomik istikrar üzerinde nasıl bir etki yaratacağı merakla bekleniyor.