Dolar 34,2617
Euro 37,0456
Altın 3.013,19
BİST 8.714,69
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 20°C
Paz 19°C
Pts 19°C

Cisco’dan Yeniden Yapılandırma Planı Duyurusu

Cisco, iş süreçlerini optimize etmek ve yenilikçi çözümler sunmak amacıyla yeniden yapılandırma planını duyurdu. Bu stratejik adım, teknoloji alanındaki liderliğini pekiştirmeyi hedefliyor. Detaylar için hemen tıklayın!

Cisco’dan Yeniden Yapılandırma Planı Duyurusu
18 Ağustos 2024 00:30

Cisco’dan Yeniden Yapılandırma Planı

Cisco, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) yaptığı son bildirimde, şirketin önemli büyüme fırsatlarına yatırım yapmayı hedefleyen ve verimliliği artırmayı amaçlayan kapsamlı bir yeniden yapılandırma planını duyurdu. Bu plan çerçevesinde, Cisco’nun küresel iş gücünün yaklaşık yüzde 7’sinin etkileneceği tahmin ediliyor.

Bildirime göre, yapılan bu değişiklikler sonucunda, kıdem ve fesih tazminatı gibi kalemler kapsamında yaklaşık 1 milyar dolarlık bir gider öngörülmektedir. Cisco’nun bu adımları, rekabetçi pazarda daha güçlü bir konum elde etmek ve yenilikçi çözümler sunmak amacıyla atıldığı belirtiliyor.

Öte yandan, Cisco, şubat ayında da benzer bir organizasyonel yeniden yapılanma planını açıklamıştı. O dönemde, şirketin stratejik alanlara daha fazla yatırım yapabilmesi için organizasyon yapısının gözden geçirileceği ifade edilmişti. Bu süreçte, şirketin küresel iş gücünün yaklaşık yüzde 5’inin etkilenmesi bekleniyordu.