Dolar 34,2544
Euro 37,1000
Altın 3.014,95
BİST 8.858,41
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 20°C
Paz 20°C
Pts 19°C

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Programı ve Ekonomik Veriler

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın programı ve güncel ekonomik veriler hakkında kapsamlı bir değerlendirme. Ekonomi politikaları, hedefler ve Türkiye’nin ekonomik durumu hakkında detaylı bilgi edinin.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Programı ve Ekonomik Veriler
15 Ağustos 2024 02:00

Gündem Özeti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün önemli programlara katılacak. İlk olarak, AK Parti’nin 23. kuruluş yıldönümü nedeniyle düzenlenen etkinliğe AK Parti Kongre Merkezi‘nde iştirak edecek. Ardından, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi‘nde Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile bir araya gelerek, bölgedeki güncel gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulunacak. Bu görüşmelerin saatleri ise 14.00 ve 18.30 olarak belirlenmiştir.

Ekonomi ve Finans

Bugün ayrıca, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından önemli veriler açıklanacak. 2023 yılına ilişkin iç göç istatistikleri ile birlikte, haziran ayına ait kümes hayvancılığı, süt ve süt ürünleri üretimi verileri kamuoyuyla paylaşılacak. Bu verilerin açıklanma saati 10.00 olarak duyurulmuştur.

Dünya ve Diplomasi

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, bugün Türkmenistan Bakanlar Kurulu Başkan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Raşid Meredov ile önemli bir görüşme gerçekleştirecek. Bu görüşmenin yeri Ankara olarak belirlenmiştir.

Ayrıca, İsrail’in Gazze Şeridi‘ne yönelik saldırıları ve İsrail-Lübnan sınır hattındaki gerginlik, uluslararası kamuoyunun dikkatle izlediği konular arasında yer alıyor. Bu gelişmelerin yansımaları, Gazze, Kudüs ve Beyrut gibi bölgelerde yakından takip ediliyor.