Dolar 34,2617
Euro 37,0456
Altın 3.013,19
BİST 8.714,69
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 20°C
Paz 19°C
Pts 19°C

Endeks Kontratı Yükselişini Sürdürüyor: TCMB Faiz Kararı Beklentileri

Endeks kontratı, TCMB faiz kararı beklentileri ışığında yükselişini sürdürüyor. Ekonomik gelişmeler ve piyasa dinamikleri hakkında detaylı analizler ve yorumlarla bu heyecan verici süreci keşfedin.

Endeks Kontratı Yükselişini Sürdürüyor: TCMB Faiz Kararı Beklentileri
21 Ağustos 2024 06:00

Endeks Kontratı Yükselişini Sürdürüyor

19 Ağustos tarihinde alış ağırlıklı bir seyir izleyen endeks kontratı, normal seansı yüzde 2,8 artışla 11.129,00 puandan kapattı. Akşam seansında da yükselişine devam eden endeks kontratı, 11.139,50 puana ulaştı. Analistler, küresel pay piyasalarının, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell’ın perşembe günü başlayacak Jackson Hole Ekonomi Politikası Sempozyumu’nda faiz indirimlerine yeşil ışık yakacağı beklentisiyle pozitif bir seyir izlediğini ifade etti.

Bugün yurt içinde gözlerin Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) para politikası kararlarına çevrildiği belirtiliyor. Ekonomistlerin genel görüşü, TCMB’nin ağustos ayında politika faizini yüzde 50’de sabit tutacağı yönünde. Ayrıca, ekonomistlerin yıl sonu politika faizi beklentilerinin ortalaması ise yüzde 46,50 olarak hesaplandı.

Analistler, bugün açıklanacak para politikası kararında TCMB’nin gelecekte atacağı adımlara yönelik önemli ipuçlarının takip edileceğini vurguladı. Yurt Dışı Gündemi ve Euro Bölgesi Verileri ise dikkatle izleniyor. Bugün yurt içinde TCMB’nin faiz kararının yanı sıra uluslararası yatırım pozisyonu ve Yurt Dışı Üretici Fiyat Endeksi (YD-ÜFE) verileri, yurt dışında ise Euro Bölgesi’nde cari işlemler dengesi ve enflasyon verilerinin takip edileceği dile getirildi.

Teknik açıdan endeks kontratında 11.200 ve 11.300 seviyelerinin direnç, 11.100 ve 11.000 puanın destek konumunda olduğu kaydedildi. Piyasa hareketliliği ve ekonomik verilerin analiz edilmesi, yatırımcılar için büyük önem taşıyor.