Dolar 34,2418
Euro 37,0780
Altın 3.013,52
BİST 8.882,69
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
18°C
Hafif Yağmurlu
Cum 19°C
Cts 20°C
Paz 20°C
Pts 19°C

Fitch’ten Başkanlık Seçimlerine İlişkin Kredilendirme Değerlendirmesi

Fitch, Türkiye’nin yaklaşan başkanlık seçimleri için kredilendirme değerlendirmesini açıkladı. Bu raporda, seçimlerin ekonomik etkileri ve yatırımcı güveni üzerindeki olası yansımaları ele alınıyor. Detaylar için içeriği inceleyin.

Fitch’ten Başkanlık Seçimlerine İlişkin Kredilendirme Değerlendirmesi
13 Ağustos 2024 03:30

Fitch’ten Başkanlık Seçimlerine Dair Değerlendirme

Fitch’in yaptığı son açıklamada, bu yılki başkanlık seçimlerinin ülkedeki şirketlerin kredi derecelendirmeleri üzerinde doğrudan bir etki yaratmasının beklenmediği ifade edildi. Fitch, “Doğrudan federal politika değişikliklerinden kaynaklanan derecelendirme eylemleri genellikle nadir görülmektedir. Ancak, iklim ve sosyal politikalarındaki önemli değişikliklerin, özellikle otomotiv, enerji, sağlık ve kamu hizmetleri sektörleri üzerinde uzun vadeli etkiler yaratabileceği” değerlendirmesinde bulundu.

Açıklamada, kurumsal kredi profillerinin, Donald Trump yönetimi döneminde en fazla ticari korumacılık, kalıcı mali baskılar, iklim politikalarının geri çekilmesi ve sosyal politika reformlarından etkileneceği belirtildi. Ayrıca, jeopolitik ve dış politika, finansal serbestleşme ve sınırlı göçün de kredi profilleri üzerinde dolaylı etkiler yaratabileceği vurgulandı.

Fitch, mevcut politikalar üzerinde önemli revizyonların yapılma olasılığının en yüksek olduğu durumun, Cumhuriyetçilerin Beyaz Saray’ı ve Kongre’nin her iki kanadını kontrol altına alması olduğunu kaydetti. Tüm kurumsal sektörlerin, başkanlık yönetimlerinde ve Kongre’deki güç dengesindeki değişikliklere çeşitli derecelerde maruz kaldığına dikkat çekildi.

Federal politikalar ve düzenlemelerin, bazı sektörlerin kar ve nakit akışı üretme yeteneğini önemli ölçüde etkileyebileceği ve sonuç olarak varlık değerlemeleri ile sermaye dağıtım kararlarına da etki yapabileceği ifade edildi. Ayrıca, yeni mevzuatın geçiş sürecinin ve uygulamanın uzun bir zaman alabileceği belirtildi. Bu durumun, şirketlere olumsuz politika sonuçlarının finansal profilleri üzerindeki etkilerini azaltmak için iş modellerini ayarlamada yeterli zaman tanıyacağı ifade edildi.