Dolar 34,2418
Euro 37,0780
Altın 3.013,52
BİST 8.882,69
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
18°C
Hafif Yağmurlu
Cum 19°C
Cts 20°C
Paz 20°C
Pts 19°C

İngiltere Ekonomisi 2023’ün İkinci Çeyreğinde %0,6 Büyüdü

İngiltere ekonomisi 2023’ün ikinci çeyreğinde %0,6 oranında büyüme kaydetti. Bu büyüme, ülkenin ekonomik toparlanma sürecine ışık tutarken, sektörel gelişmeler ve piyasa dinamikleri hakkında detaylı bilgiler sunuyor.

İngiltere Ekonomisi 2023’ün İkinci Çeyreğinde %0,6 Büyüdü
17 Ağustos 2024 00:02

İngiltere Ekonomisinde Büyüme Verileri

İngiliz Ulusal İstatistik Ofisi (ONS) tarafından açıklanan verilere göre, İngiltere ekonomisi yılın ilk çeyreğinde %0,7 oranında bir büyüme kaydettikten sonra, bu büyümeyi ikinci çeyreğe de taşımayı başardı. Nisan ile Haziran arasındaki dönemde, ekonomi beklentilere paralel olarak %0,6 büyüme gösterdi. Geçen yılın aynı dönemine göre ise büyüme oranı %0,9 olarak belirlendi, bu da beklentilerle örtüşüyor.

Büyüme verilerine daha yakından bakıldığında, hizmet sektörünün %0,8 oranında bir artış yaşadığı görülüyor. Ancak, imalat ve inşaat sektörlerinde %0,1’lik bir daralma meydana geldi. Özellikle Haziran ayında, ekonomi herhangi bir büyüme gösteremedi.

ONS Ekonomik İstatistikler Direktörü Liz McKeown, bu verilere ilişkin bir değerlendirme yaparak, İngiltere ekonomisinin geçen yılın ikinci yarısında sergilediği zayıf performansın ardından, son iki çeyrek dönem boyunca güçlü bir büyüme kaydettiğini vurguladı. Nisan-Haziran dönemindeki büyümenin büyük ölçüde hizmet sektörünün öncülüğünde gerçekleştiğini belirtti.

Haziran ayında ekonomik aktivitenin yatay seyrettiğini dile getiren McKeown, bu durumun sağlık, perakende ve toptan satış sektörlerindeki zayıf performansın etkisiyle şekillendiğini ifade etti.