Dolar 34,2634
Euro 37,0816
Altın 2.997,13
BİST 8.714,69
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
18°C
Hafif Yağmurlu
Cum 19°C
Cts 20°C
Paz 19°C
Pts 19°C

İngiltere’de Konut Kiralarında Yüzde 8,6 Artış

İngiltere’de konut kiraları son 12 ayda %8,6 oranında artış gösterdi. Bu artışın nedenleri, piyasa dinamikleri ve kiracıların karşılaştığı zorluklar hakkında bilgi edinin.

İngiltere’de Konut Kiralarında Yüzde 8,6 Artış
16 Ağustos 2024 04:00

İngiltere’de Konut Kira Artışları

Temmuz ayında, İngiltere’de konut kiraları yıllık bazda yüzde 8,6 oranında bir artış gösterdi. Bu artış, İngiliz Ulusal İstatistik Ofisi’nin (ONS) yayımladığı verilerle doğrulandı. İngiltere genelinde ortalama konut kirası 1319 sterlin olarak belirlendi.

Bölgesel bazda değerlendirdiğimizde:

  • Galler: Yıllık kira artışı yüzde 7,9 olarak kaydedildi ve ortalama kira bedeli 748 sterlin oldu.
  • İskoçya: Burada da kira artışı yüzde 8,2 seviyesine ulaştı ve ortalama kira bedeli 965 sterlin olarak belirlendi.
  • Kuzey İrlanda: Mayıs ayına ait en güncel verilere göre, yıllık bazda kira artışı yüzde 10 olarak kaydedildi.

Bu veriler ışığında, Birleşik Krallık genelinde ortalama konut kiralarının yüzde 8,6 oranında bir artış gösterdiği görülmektedir. Bölgesel incelemelerde, en yüksek artışın yüzde 9,7 ile Londra‘da gerçekleştiği dikkat çekiyor.

Ayrıca, Birleşik Krallık’ta ortalama konut fiyatları da önemli bir artış sergileyerek haziranda yüzde 2,7 oranında yükselmiş ve 288 bin sterlin seviyesine ulaşmıştır. Bölgelere göre ortalama konut fiyatları ise şu şekilde sıralanmıştır:

  • İngiltere: 305 bin sterlin
  • Galler: 216 bin sterlin
  • İskoçya: 191 bin sterlin