Dolar 34,2613
Euro 37,0549
Altın 3.012,23
BİST 8.779,05
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 20°C
Paz 19°C
Pts 19°C

İstanbul Ticaret Odası 800 Bininci Üyesini Kayıt Etti

İstanbul Ticaret Odası, 800 bininci üyesini kaydederek önemli bir kilometre taşına ulaştı. Bu tarihi an, ticaretin gelişimine katkı sağlarken, İstanbul’un ekonomik gücünü de pekiştiriyor. Detaylar için tıklayın!

İstanbul Ticaret Odası 800 Bininci Üyesini Kayıt Etti
8 Ağustos 2024 20:21

İstanbul Ticaret Odası (İTO), yaptığı açıklamada, İstanbul özel sektörünün en büyük iş ağı olma özelliğini ve Türkiye’nin en büyük odası olma unvanını koruyarak, 800 bininci üyesinin kaydını gerçekleştirdiğini duyurdu. Bu önemli kayıt, Tetra Stratejik Bilgi Çözümleri ve Danışmanlık Limited Şirketi’ne ait olup, firma ortakları Büşra Koç ve Sevil Ünal Doğan’a, İTO Yönetim Kurulu Başkanı Şekib Avdagiç tarafından üye sertifikası verildi.

İTO Başkanı Şekib Avdagiç, odanın gücünü, üyelerini daha fazla yatırım yapmaya, ihracatı artırmaya ve istihdamı desteklemeye teşvik etme üzerine odaklandığını belirtti. 800 bin üye sayısına ulaşmanın getirdiği sorumluluğun bilincinde olduklarını ifade eden Avdagiç, “Türkiye’ye, üyelerimize ve şehrimize karşı bir sorumluluğumuz var. Bu sorumluluğun ilk basamağı kayıtsız şartsız üretimdir. Üretimin gerçekleşmesini sağlamak bizim görevimizdir. Türkiye, üretimle büyüyecek; sayısı artan şirketlerimizle ve dünyaya açılan markalarımızla gelişecektir. İTO, 142 yıldır bu misyona hizmet ediyor ve 1882 yılında başladığı yolculuğunu 800 bin şirketle sürdürmeye devam ediyor. 800 bin üyesiyle Türkiye ekonomisini, global ölçekte sayılı ekonomiler arasına sokma sorumluluğunun bilinciyle çalışıyoruz.” dedi.

“İTO AİLESİ, SON 2 YILDA YAKLAŞIK 100 BİN FİRMA BÜYÜTTÜ”

Şekib Avdagiç, İTO olarak bir yandan mevzuatın yükümlülüklerini yerine getirirken, diğer yandan İstanbul iş dünyasını yurtiçinde ve yurtdışında temsil ettiklerini vurguladı. İş dünyasının yeni hedefler etrafında birleşmesini sağlayacak projeler ve politikalar ürettiklerini dile getiren Avdagiç, İTO’nun İstanbul için yatırım, katma değer ve istihdam üretme kapasitesini en etkili şekilde kullandığını kaydetti.

700 bininci üye kaydının 2022 yılının Ekim ayında gerçekleştiğini belirten Avdagiç, “Bugün İTO’ya kaydolan 800 bininci üyemize sertifikasını takdim ediyoruz. Bu durum, meclisi, meslek komiteleri, iştirakleri ve çalışanları ile İTO ailesinin son 2 yılda yaklaşık 100 bin yeni firma büyüttüğünün bir göstergesidir. 800 bin işletmemiz ve onların 1,5 milyondan fazla sahibi ve ortağı ile Türkiye’nin en büyük odası konumundayız. Üye sayısı bakımından Paris ile birlikte dünyada en büyük iki odadan biriyiz. Bu, hem İstanbul hem de İstanbul özel sektörü için son derece gurur verici bir durum.” ifadelerini kullandı.