Dolar 34,2418
Euro 37,0780
Altın 3.013,52
BİST 8.882,69
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
18°C
Hafif Yağmurlu
Cum 19°C
Cts 20°C
Paz 20°C
Pts 19°C

Mars, Kellanova’yı 36 Milyar Dolar Değerinde Satın Alıyor

Mars, gıda sektöründeki büyümesini hızlandırmak amacıyla Kellanova’yı 36 milyar dolar karşılığında satın alıyor. Bu stratejik hamle, Mars’ın pazar payını artırma hedefini destekliyor.

Mars, Kellanova’yı 36 Milyar Dolar Değerinde Satın Alıyor
16 Ağustos 2024 09:00

Mars ve Kellanova Anlaşması

Mars’tan yapılan son açıklamada, şirketin Kellanova’yı hisse başına 83,50 dolar nakit karşılığında satın alma konusunda anlaştığı duyuruldu. Bu anlaşmanın toplam değeri, net borç dahil olmak üzere 36 milyar dolar olarak belirlendi.

Açıklamada, satın alma işleminin tamamlanmasının ardından Kellanova’nın Mars Snacking’in bir parçası haline geleceği ve bu durumun, Mars’ın dünya genelinde daha fazla tüketiciye ulaşmasına olanak tanıyacağı vurgulandı. Ayrıca, anlaşmanın Kellanova Yönetim Kurulu tarafından oybirliğiyle onaylandığı ve satın alma sürecinin, Kellanova’nın hissedarları ile düzenleyici kuruluşların onayına tabi olduğu belirtildi. İşlemlerin 2025’in ilk yarısında tamamlanmasının beklendiği ifade edildi.

Kellanova’nın, Pringles, Cheez-It, Pop-Tarts, Rice Krispies Treats, NutriGrain ve RXBAR gibi popüler atıştırmalık markalarının yanı sıra, Kellogg’s, Eggo ve MorningStar Farms gibi gıda markalarını da bünyesinde barındırdığı hatırlatıldı. Şirketin, 100 yılı aşkın bir geçmişe sahip olduğu ve 2023 yılı itibarıyla net satışlarının 13 milyar doları aştığı kaydedildi. Kellanova’nın, 180 farklı pazarda faaliyet gösterdiği ve yaklaşık 23 bin çalışanı bulunduğu bilgisi de paylaşıldı.

Açıklamada, Kellanova’nın portföyünün, Snickers, M&M’s, Twix, Dove ve Extra gibi şekerleme markalarıyla birlikte, Kind ve Nature’s Bakery gibi diğer markaları da kapsadığı belirtilerek, Mars’ın bu anlaşma ile birlikte 150 binden fazla çalışanı ile 2023’te 50 milyar doları aşan satış rakamını daha da güçlendireceği ifade edildi.