Dolar 34,2613
Euro 37,0549
Altın 3.012,23
BİST 8.779,05
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 20°C
Paz 19°C
Pts 19°C

Morgan Stanley ve Marko Kolanovic’ten Piyasa Analizleri

Morgan Stanley ve Marko Kolanovic’in derin piyasa analizleri ile finans dünyasındaki en son trendleri keşfedin. Yatırım stratejileri, risk yönetimi ve ekonomik tahminler hakkında bilgi sahibi olun.

Morgan Stanley ve Marko Kolanovic’ten Piyasa Analizleri
15 Ağustos 2024 06:30

Morgan Stanley Stratejistinden Piyasa Analizi

Morgan Stanley’den Mike Wilson, zayıf mevsimsellik ve belirsiz büyüme görünümünün, ABD hisse senedi kazançlarını çeyreğin geri kalanında sınırlamasını olası buluyor. Ancak, Wilson, tam anlamıyla bir Borsa çöküşü ihtimalini düşük görmektedir. Temmuz ayında ABD hisse senetlerinde meydana gelen düşüşü doğru bir şekilde tahmin eden stratejist, çöküş beklemediğini belirtirken, S&P 500 endeksinin 5.000 ile 5.400 arasında dalgalanmasını beklediğini ifade etti.

Diğer yandan, eski JPMorgan Baş Piyasa Stratejisti Marko Kolanovic, temmuz ayının başında bankadaki görevinden ayrıldığına dair haberlerin çıkmasının ardından, sosyal medyada yeniden dikkat çekti. 2015 yılındaki hisse senedi çöküşü ve 2018’deki volatilite patlaması ile ilgili uyarılarıyla tanınan Kolanovic’in son dönemdeki kötümser görüşleri, beklenildiği gibi gerçekleşmemişti.

Salı günü yaptığı X ve LinkedIn paylaşımlarında Kolanovic, piyasaların birçok riskle karşı karşıya olduğunu belirtti. Bu riskler arasında ABD başkanlık seçimleri, jeopolitik gelişmeler, resesyon göstergeleri, artan iflas oranları ve kredi kartı temerrütleri gibi unsurlar yer almakta. Kolanovic, bu faktörlerin piyasa üzerinde olumsuz etkiler yaratabileceğine dair yeni bir uyarıda bulundu.