Dolar 34,2613
Euro 37,0549
Altın 3.012,23
BİST 8.779,05
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 20°C
Paz 19°C
Pts 19°C

Petrol Piyasasında Son Gelişmeler ve Fiyat Analizi

Petrol piyasasında son gelişmeleri ve fiyat analiziyle ilgili detayları keşfedin. Küresel dinamikler, arz-talep dengesi ve gelecekteki trendler hakkında bilgi edinin. Enerji sektöründeki değişimlere hazırlıklı olun!

Petrol Piyasasında Son Gelişmeler ve Fiyat Analizi
12 Ağustos 2024 09:30

Petrol Piyasasında Gelişmeler

Petrol fiyatları, Temmuz ayının başlarından bu yana ilk haftalık kazancını elde etmiş olmasına rağmen, hâlâ İran’ın Hamas liderine yönelik düzenlenen suikasta nasıl bir tepki vereceğini bekliyor. Brent petrol, geçen hafta neredeyse %4 oranında bir artış gösterdikten sonra, varil başına 80 doların altında işlem görmeye devam ederken, ABD ham petrolü ise 77 dolar civarında seyrediyor.

İran devlet medyası, ülkeye ait bir füze biriminin Irak sınırı yakınlarında tatbikat gerçekleştirdiğini bildirirken, Tahran, Hamas’ın siyasi liderinin öldürülmesi nedeniyle İsrail’e karşı kararlılığını yineledi. Commonwealth Bank of Australia analistlerinden Vivek Dhar, İran’ın küresel petrol üretiminin yaklaşık %4’ünü oluşturduğunu belirterek, “Piyasadaki acil endişe, İran’ın petrol arzına ve altyapısına yönelik potansiyel saldırılar olacaktır. Kısa vadede Brent petrol vadeli işlemlerinin varil başına 75 ila 85 dolar arasında işlem görmesini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Ham petrol, geçen hafta başında yedi ayın en düşük seviyesine gerilemesinin ardından, hisse senedi piyasalarında bir toparlanma kaydetti. Ancak, en büyük ithalatçı olan Çin’deki olumsuz ekonomik görünüm, piyasa güvenini olumsuz etkileyen bir faktör olarak öne çıkıyor.

Yatırımcılar, arz ve talep dengeleri hakkında daha fazla netlik kazanmak amacıyla, Pazartesi günü OPEC’in ve Salı günü Uluslararası Enerji Ajansı’nın aylık piyasa raporlarını değerlendirecekler. Ayrıca, Çarşamba günü açıklanacak ABD enflasyon verileri de dikkatle izlenecek.