Dolar 34,2764
Euro 37,0675
Altın 2.999,82
BİST 8.714,69
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
18°C
Hafif Yağmurlu
Cum 19°C
Cts 20°C
Paz 19°C
Pts 19°C

Umut Akdoğan’dan Okul Servis Ücretlerine İlişkin Açıklamalar

Umut Akdoğan, okul servis ücretlerine dair önemli açıklamalarda bulundu. Ailelerin bütçelerini etkileyen bu konudaki detayları ve yeni fiyat düzenlemelerini öğrenmek için yazımızı okuyun.

Umut Akdoğan’dan Okul Servis Ücretlerine İlişkin Açıklamalar
27 Ağustos 2024 23:16

CHP Milletvekili Umut Akdoğan’dan Önemli Açıklamalar

CHP milletvekili Umut Akdoğan, okul servisi sahiplerinin ve velilerin artan maliyetler karşısında ciddi bir sıkıntı içinde olduğunu vurguladı. Okul masraflarının ailelerin bütçelerinin önemli bir kısmını oluşturduğunu belirten Akdoğan, okul servisi ücretlerindeki artışın veliler ile servis sahipleri arasında gerginlik yarattığını ifade etti. Artan maliyetler karşısında servis şoförlerinin de çaresiz kaldığını dile getirdi.

Kasko Ücretlerindeki Şok Artış

Akdoğan, kasko ücretlerinde gerçekleşen yüzde 242 oranındaki artışın servis işletmecileri üzerinde büyük bir baskı oluşturduğunu söyledi. Bu durumun özel okul servis ücretlerinin yüksek olmasının nedenlerinden biri olmadığını öne sürdü. Ardından, Ankara Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı İlyas Aktürk ve bir grup gazeteci, Akdoğan’ın kullandığı servis minibüsüyle bir benzin istasyonuna gitti.

Aktürk, burada yaptığı açıklamada, Ankara’da en yakın mesafe için servis ücretinin 1860 lira olduğunu, ayrıca 730 lira rehber ücreti talep edildiğini, en uzak mesafenin ise 2750 lira olarak belirlendiğini duyurdu. Kamuoyunun özel okullardaki servis ücretleri ile ilgili şikayetleri olduğunu aktaran Aktürk, şu ifadeleri kullandı: “Özel okullarda, okul sahipleri ve tur sahipleri ayrı ayrı komisyon alıyor. Velilerimizin bu durumda yapması gereken, bir araya gelerek ortak bir servis kiralamalarıdır“.

Akdoğan, kullandığı minibüse akaryakıt almak üzere istasyona gittiğinde, istasyon yetkililerinin onlara yakıt vermek istemediğini öğrenince şaşkınlığını gizleyemedi. Daha sonra, Akdoğan servis minibüsüyle tekrar TBMM’ye hareket etti.