Dijital Cüzdan Kullanımı Yükselişte
Pandemide Dijital Cüzdan Kullanımı Yükselişte, tüketiciler yeni nesil ödeme sistemlerine yöneliyor
COVID-19 pandemisiyle birlikte tüketicilerin alışveriş ve ödeme yöntemi alışkanları da değişti. Bu dönemde tüketicilerin yaklaşık %50’si online ödeme yöntemlerini tercih ederken yeni nesil banka ve ödeme sistemlerindeki rekabet de artış gösterdi.
Son yıllarda yaygınlaşmaya başlayan online ödeme sistemleri küresel COVID-19 pandemisiyle birlikte büyük bir ivme kazandı. Tüketicilerin online alışveriş yapması ya da fiziksel alıverişlerinde temassız ödeme sistemlerini kullanması ödeme sistemleri sektöründe de rekabeti beraberinde getirdi. COVID-19 pandemisinin küresel ödeme sektörüne etkisine odaklanan Capgemini Araştırma Enstitüsü’nün, “World Payments Report 2020” verilerine göre, tüketicilerin neredeyse yüzde 50’si QR kod tabanlı ödemeler de dahil olmak üzere dijital cüzdanları kullanıyor. Son yıllarda ülkemizdeki tüketiciler de dahil olmak üzere çok sayıda kişinin yeni nesil banka ve ödeme sistemlerine daha fazla yöneldiği görülüyor.
Dijital cüzdan kullanımı 2024’e kadar yaklaşık 4 milyarı bulacak
Pandemiyle birlikte kullanımı yaygınlaşan online ödeme yöntemlerini değerlendiren SiPay CEO’su Fatih Çelik “Dijital cüzdanlar, kullanıcıların kart bilgilerinin kolay ve güvenli bir şekilde saklanmasına olanak tanıyor. Ayrıca dijital cüzdanlar aracılığıyla bankalara ihtiyaç duymadan kolay ve hızlı biçimde para transferi gerçekleştirilebiliyor. Dünya genelinde 2019’da 2,3 milyar adet olan dijital cüzdan sayısının pandemi döneminde kullanımının da artmasıyla birlikte 4 yıl içinde yaklaşık 4 milyarı bulacağı öngörülüyor. SiPay olarak ülkemizde de yükseliş gösteren dijital cüzdan hizmetimizin yanı sıra geçtiğimiz günlerde faaliyet genişletme başvurumuzun onaylanmasıyla birlikte para havalesi yetkisine de sahip olduk. Bundan sonraki dönemde de bireysel ve kurumsal kullanıcılara hızlı ve pratik ödeme çözümleri sunmaya devam edeceğiz” dedi.