Dolar 34,6116
Euro 36,2156
Altın 2.917,98
BİST 9.659,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 11°C
Az Bulutlu
İstanbul
11°C
Az Bulutlu
Sal 11°C
Çar 12°C
Per 14°C
Cum 14°C

Ödeme teknolojileri, nakitsiz topluma giden yola kılavuzluk ediyor

Ödeme teknolojileri, nakitsiz topluma giden yola kılavuzluk ediyor
13 Ağustos 2020 12:33

Finansal erişimi artırmak ve yenilikçi finans hizmetleri geliştirebilme noktasında kilit rol oynayan ödeme teknolojileri, teknolojiye hızlı adapte olmayı hedefleyen kurumlar için vazgeçilemez nitelikte.

Özellikle yeni normalle beraber daha çok ihtiyaç duymaya başladığımız temassız ödemeler, QR ile ödeme alma, online ve mobil cihazlar ile gerçekleşen finansal işlemler, kurumların tahsilat ve nakit akışlarını kolaylıkla yer ve zaman sınırlaması olmadan yönetilmesine imkan tanıyor ve verimliliğin artırılmasına destek oluyor.

Ödeme teknolojileri, nakitsiz topluma giden yola kılavuzluk ediyor | 13 Ağustos 2020

AKILLI TELEFON İLE AKILLI TAHSİLAT

Dijital dönüşümün merkezinde, NFC’den yüz tanımaya kadar birçok ileri düzey teknolojiyle donatılmış akıllı telefonlar yer alıyor. Finansal teknoloji alanında da dönüşüm tam bu noktada başlıyor: Akıllı telefonları birer ödeme ve tahsilat cihazına dönüştüren servisler, her sektörden işletme arasında hızla yaygınlaşıyor.

Statista’nın 2020 raporunda, Türkiye’de mobil POS cihazlarıyla yapılan ödemelerin yıllık bazda yüzde 54,8 artarak 12,2 milyar dolar düzeyine geleceği öngörülüyor. Bu yöntemi tercih eden kullanıcı sayısınında da aynı şekilde yüzde 40,5 artışla 11,9 milyona ulaşması bekleniyor.

2000 yılında B2B alanında kurumların tedarik zincirindeki nakit akışlarının yönetimi çerçevesinde, ödemelerin dijitalleştirilmesi misyonuyla yola çıkan Paynet, bugün de tahsilat süreçlerinde ortaya çıkan tüm sorunlara geliştirdiği teknolojilerle çözümler geliştirmeye devam ediyor.

Türkiye’de faaliyet gösteren tüm bankalarla uyum içinde çalışan teknolojisiyle, aynı zamanda tüm banka kartlarına taksit imkanı sunan altyapısıyla şirketlerin her bankayla tek tek anlaşma yapma sürecini ortadan kaldırarak verimlilik ve hız sağlıyor.

Paynet’in mobil ödeme noktası trendine Türkiye’de öncülük eden uygulamalarından olan CepPOS, akıllı telefon üzerinden kartla ödeme alma imkanı sunuyor.

Cihaz kamerasını kullanarak kredi veya banka kartını tarama yöntemiyle ödeme işlemini gerçekleştiren CepPOS, saniyeler içinde gerçekleşen ödemeler için ayrıca müşteriye peşin veya taksitli işlem yapma olanağı sunuyor.

TEK LİNKLE GÜVENLİ ÖDEME

Perakende sektöründe rekabet yükselirken, müşterisine her an her yerden ödeme kolaylığı sunan şirketler öne çıkıyor. Yine Paynet’in Paylink gibi yenilikçi çözümleri de, ürün veya hizmet karşılığında yapılacak ödeme için fiziksel sınırları ortadan kaldırıyor.

Her bir ödeme işlemi için, güvenli bir internet bağlantısı oluşturan Paylink, işletmelerin SMS veya e-posta kullanarak müşterileriyle güvenli ödeme linki paylaşmalarını sağlarken anında her yerden mesafeli satış yapabilmenin de önünü açıyor.

Kontrol edilebilir ve dengeli bir nakit akışı, işletmelerin büyümesi için kritik önem taşıyan unsurlar arasında başı çekiyor. Dünya Bankası’nın gelişmekte olan ülkelerde yaptığı ekonomik araştırmaya göre, KOBİ’lerin büyüme sürecinde karşılaştığı en önemli engeli finansal sorunlar oluşturuyor. İşletmelerin müşterilerinden alacaklarını vaktinde ve sorunsuz bir şekilde tahsil edebilmeleri için geliştirilen Paynet Paysmart ürünü de bu ihtiyaca çözüm sunuyor.

Paysmart, mevcut koşullarda büyük sorun haline gelen ödenmemiş borçların maliyet yönetimini kolaylaştırıyor ve vadelerine göre maliyetlerin farklılaştırılabilmesine imkan sağlıyor.

Finansal teknolojilerde yaşanan gelişmeleri yakından takip eden Paynet, açık bankacılıktan, yeni nesil kredilendirme ve faktöring gibi hizmetlere kadar küresel ölçekte gelişim gösteren alanlarda Ar-Ge faaliyetlerini sürdürüyor. Türkiye’nin finansal teknoloji ekosistemi, yerel oyuncuların yarattığı katma değerli dijital servisler sayesinde nakitsiz toplum vizyonuna doğru güçlü adımlar atmaya devam ediyor.