Dolar 34,2589
Euro 37,0868
Altın 3.004,07
BİST 8.714,69
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
18°C
Hafif Yağmurlu
Cum 19°C
Cts 20°C
Paz 19°C
Pts 19°C

DMW ve TC. Prag Büyükelçiliğimiz Katkılarıyla, Türkiye-Çekya İş İnsanları Prag Buluşması Gerçekleşti

DMW ve TC. Prag Büyükelçiliğimiz Katkılarıyla, Türkiye-Çekya İş İnsanları Prag Buluşması Gerçekleşti
29 Haziran 2024 01:29

26 Haziran 2024 tarihinde Türkiye Prag Büyükelçiliği ev sahipliğinde DMW Avrupa ve Türkiye’den iş insanlarının da katılımıyla, TÜRKİYE-ÇEKYA İş İnsanları Prag Buluşması gerçekleşti.
Buluşmanın ilk bölümünde Ticaret Ateşemiz Berat CÖRÜT Hanım’ın, Türkiye’den ve Avrupa’dan gelen heyete, iş ortamları ve yatırım alanlarına ilişkin genel bilgilendirmelerde bulunuldu. Bu bilgiler ışığında, özellikle potansiyel yatırım alanları, yatırım mevzuatı ve yatırım teşvikleri heyetin ilgisini çekti.
TC Prag Büyükelçimiz, Devlet ve Avrupa Birliği Eski Bakanı Baş müzakerecimiz Sayın Dr. Egemen Bağış;
‘’Hoş geldiniz. Çekya-Türkiye halklarımız arasındaki bağı kuvvetlendirme konusundaki çabalarımıza katkı sağlaması dolayısı ile DMW, Uluslararası Diplomatlar Birliği Başkanı Ferhat Bozçelik ve kıymetli Yönetim Kurulu Üyelerine teşekkür ederiz. Avrupa ülkeleri ve vatanımızın iş insanları arasında köprü misyonunu üstlenen, vatanını seven devletine sadık her kişi ve kuruma olduğu gibi, DMW, Uluslararası Diplomatlar Birliği heyetine bu minvalde verebileceğimiz katkı ve iş birliğini önemsiyoruz. Kendilerine başarılar diliyorum.’’ Dedi.

DMW ve TC. PRAG Büyükelçiliğimiz Katkılarıyla, Türkiye-Çekya İş İnsanları Prag Buluşması Gerçekleşti


DMW, Uluslararası Diplomatlar Birliği Başkanı Ferhat Bozçelik;
‘’Bakanımız döneminde ülkemiz için gösterdiği üstün çabalardan da  yakinen takip ettiğimiz ,feyz aldığımız Sayın Dr. Egemen Bağış Bey’e öncelikle misafirperverliği için teşekkür ederiz.
Avrupa’nın tam merkezinde Prag’da  2019  itibari ile göreve gelen büyükelçimizin ,bugüne kadar gösterdiği çabalar Türkiye-Çekya ilişkisine büyük güç katmış, iki ülke arasındaki ticaret hacmi 3 milyar dolardan 6.5 milyar dolara çıkarılarak ülkemiz için  yeni fırsat kapıları aralanmıştır. Bu minvalde Büyükelçimiz Sayın Dr. Egemen Bağış Bey’e Avrupa ve ülkemizin iş insanlarının, kendisinin himayeleri ile kaynaşmalarını sağlayacak tüm projelere desteğe hazırız.’’ Dedi.Heyet; DMW Genel Sekreteri Jülide Çilingir, Avrupa Diplomatlar Birliği Başkanı Reinhard PAUL, DMW Yönetim Kurulu Üye Erkan Akyollu, Sadık Sürücü, Burhan Üzgeç, Esra Ünal ve Yalın Yüregil, Kristyna Koç iş insanlarından oluşmaktadır. 
İkinci bölümde, ikramlar eşliğinde heyetin birebir istişareleri ile Türkiye-Çekya Prag İş İnsanları Buluşması tamamlanmıştır.

ETİKETLER: , ,