Kuveyt Türk Ve Yıldız Teknik Üniversitesi’nden Akademik İş Birliği
Kuveyt Türk, Yıldız Teknik Üniversitesi ile akademik iş birliğine gitti. İki kurum arasında imzalanan protokol, ‘İşletme Yönetimi Yüksek Lisans Programı’ ve ‘Dijital Dönüşüm ve Dijital Yetkinlik Geliştirme Sertifika Programı’ alanlarındaki eğitimleri kapsıyor.
Katılım finans esasları doğrultusunda geliştirdiği ürün ve hizmetleriyle 33 yıldır müşterilerine hizmet sunan Kuveyt Türk, Türkiye’nin önde gelen eğitim kurumlarından Yıldız Teknik Üniversitesi ile akademik iş birliği protokolüne imza attı. Protokol, iki kurum arasında, 2022-2023 eğitim öğretim yılı güz döneminden itibaren “İşletme Anabilim Dalı İşletme Yönetimi Tezsiz Yüksek Lisans Programı” ile “Dijital Dönüşüm ve Dijital Yetkinlik Geliştirme Sertifika Programı” için yapılacak iş birliğini kapsıyor.
“Eğitime verdiğimiz desteği artırarak sürdüreceğiz”
Yapılan iş birliğiyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Kuveyt Türk Strateji, İK, Dijital Dönüşümden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Aslan Demir, “Eğitimin önemine inanan bir kurum olarak, bu alandaki öncü kurumlardan Yıldız Teknik Üniversitesi ile bir iş birliği gerçekleştirdik. Banka çalışanlarını veya finans alanında kariyer yapmak isteyen adayları, kendilerini geliştirmelerine ve yetkinliklerini artırmalarına katkı sunan programlarla geleceğe daha donanımlı şekilde hazırlamak istiyoruz. İmzaladığımız protokol, İşletme Yönetimi Tezsiz Yüksek Lisans Programı ile Dijital Dönüşüm ve Dijital Yetkinlik Geliştirme Sertifika Programı için yapılacak eğitimin kapsamını belirliyor. Bu anlaşmayla akademi ve özel sektörü bir araya getirerek teori ve pratikteki en güncel bilgi ve deneyimi öğrencilerle paylaşmayı hedefliyoruz. Ayrıca mevcut projelerimize ve yetkinliklerimizin gelişimine alanında uzman akademisyenlerimizin katkı sunacak olmasından dolayı heyecanlıyız. Yapılan anlaşmanın hem kendi çalışanlarımız hem de bankacılık sektörü için hayırlı olmasını temenni ediyoruz. ‘Önce insan, önce çalışan’ anlayışıyla eğitime verdiğimiz desteği artırarak sürdüreceğiz” dedi.
Katılım finans sektörüne değer katacak projeler hazırlanacak
Dijital Dönüşüm ve Dijital Yetkinlik Geliştirme Sertifika Programı kapsamında, pratik ve teorik bilgilerle banka çalışanlarının ve çalışan adaylarının yetkinliklerinin artırılması ve bankanın dijitalleşme süreçlerine katkı sunulması amaçlanıyor. Tezsiz Yüksek Lisans Programında ise banka çalışanlarının ve çalışan adaylarının kendilerini geliştirebilecekleri, yetkinlik ve becerilerini artırabilecekleri bir program hazırlanması hedefleniyor. Program sonunda katılımcılar, katılım finans sektörüne değer katan projeler üretecek. Böylece yüksek lisans eğitimi alanlar, akademik olarak alacakları teorik bilgileri iş hayatında pratiğe geçirebilecek ve yeni yetkinliklerini icra edebilecek.