Dolar 34,2606
Euro 37,1138
Altın 3.015,90
BİST 8.852,81
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 20°C
Paz 20°C
Pts 19°C

Apple CarPlay ile Sürüş Deneyiminizi Geliştirin: iOS 18 Yenilikleri

Apple CarPlay ile sürüş deneyiminizi iOS 18 yenilikleri sayesinde geliştirin. Akıllı telefon entegrasyonu, yeni özellikler ve kullanıcı dostu arayüz ile yolculuklarınızı daha keyifli hale getirin.

Apple CarPlay ile Sürüş Deneyiminizi Geliştirin: iOS 18 Yenilikleri
24 Eylül 2024 12:00

Apple CarPlay ile Sürüş Deneyiminizi Geliştirin

Apple CarPlay ile Sürüş Deneyiminizi Geliştirin

Apple CarPlay, iPhone’unuzu aracınızın bilgi-eğlence sistemine entegre ederek sürüş sırasında daha güvenli ve keyifli bir deneyim sunan bir teknoloji. iOS 18, Apple ekosisteminde büyük bir yankı uyandıran bu popüler özelliğe yepyeni ve heyecan verici işlevler ekliyor. Bu yenilikler, sürücü deneyimini daha akıllı, kişiselleştirilebilir ve güvenli hale getirerek araç içi eğlence ve üretkenliğinizi bir üst seviyeye taşıyacak.

APPLE CARPLAY YENİ ÖZELLİKLER

iOS 18.1 güncellemesi, Apple CarPlay’e Apple Intelligence (yapay zeka) özelliğini kazandıracak. Bu yenilikle birlikte, Siri daha doğal bir dil anlayışına sahip olacak ve hareket halindeyken uygulamalarla daha fazla etkileşimde bulunabilecek. Ancak, Apple Intelligence’ın yakın gelecekte Türkçe dil desteği sunmayacağı ve bu özelliğin yalnızca iPhone 15 Pro ve daha üst model telefonlarla uyumlu olacağını belirtmekte fayda var.

Apple CarPlay ile Sürüş Deneyiminizi Geliştirin: iOS 18 Yenilikleri

Siri etkin olduğunda, ekranın altında görünen küçük daire simgesi kaldırılacak; bunun yerine ekranın tüm kenarları parlayacak ve titreşerek dikkat çekecek. iOS 18 güncellemesinin ardından CarPlay’de mesajlaşma uygulamasını kullanırken, isimlerin yanında kişi fotoğrafları da görünecek. Mesajları okuyamadığınızda, Siri her zamanki gibi mesajları yüksek sesle okuyacak ve sesli komutlarla mesaj yazmanıza yardımcı olacak.

AirPods veya Apple Watch’unuz hesabınıza bağlıysa, artık bunları CarPlay aracılığıyla kolayca takip edebileceksiniz. Ayrıca, arkanızdaki araç korna çalıyorsa veya ambulans ve itfaiye siren sesini duyuyorsanız, Apple CarPlay size bu durumu bildirecek. Bu özelliği kullanmak için Ayarlar uygulamasını açıp, Erişilebilirlik altındaki Ses Tanıma seçeneğini aktif hale getirmeniz gerekecek.

Yeni güncelleme, klima kontrol ayarları, sürüş modları, sürücü destek ayarları, kamera kontrolleri ve daha fazlası gibi araç sistemlerini kapsayacak. Ancak, tüm yeni özelliklerin araçlara ulaşması tamamen otomobil markalarının tercihine bağlı. Bu bağlamda, Porsche ve Aston Martin, gelecekteki araçlarında yeni nesil CarPlay için iş birliklerini duyurmuş durumda.